Ingrediente
blat6 oua,100 g zahar,125 g faina,20 g cacao,esenta,un praf de sare, crema600 g smantana,200 g zahar pudra,75 g zahar vanilat,250 g branza dulce de vaci(Lacteea-20%grasime),coaja rasa si sucul de la o portocala si o lamaie,200 g coaja de portocala confiata,2 pliculete gelatina alimentara, sirop100 ml apa,100 g zahar,esenta vanilie, ornatbiscuiti rotunzi glazurati in ciocolata,coaja rasa de portocala si lamaie,o portocala feliata,o lingurita coaja de portocala confiata
Dificultate: Medie | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
Se scoate blatul copt din forma ,se lasa sa se raceasca bine apoi se taie pe orizontala in doua discuri egale.
2.Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul si apoi ,la sfarsit,se adauga esenta.Se lasa sa se raceasca bine.
3.Se prepara crema ,mixand smantana cu branzica,cu zaharul pudra si cel vanilat,cu sucul si coaja rasa de la lamaie si portocala,apoi la sfarsit,se incorporeaza,gelatina hidratata in 150 ml apa rece,apoi topita la bain marin,fara a se fierbe si turnata in fir subtire.
4.Se monteaza forma in care am copt blatul ,apoi asezam primul disc din blat,il insiropam usor,apoi asezam biscuitii pe marginea formei si turnam jumatate din crema de branza.Se aseaza si cel de al 2 lea disc deasupra,se preseaza usor apoi se toarna restul cremei.se da la rece 30 de minute,apoi se decoreaza cu felii de portocala date prin zahar tos,coaja rasa de porocala si lamaie si se presara coaja confiata de portocala.Se da la rece ,macar 2 ore inainte de al taia,dar ideal ar fi de seara pana a doua zi.
Pofta buna!