Tort mascota

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tort mascota

Ingrediente

  • Pentru compozitie:
  • 1 pachet unt 250 gr, 50 gr cacao,4 oua, zahar farin 150 gr, fructe uscate (caise, smochine), 1 coaja de portocala(obligatoriu), migdale, esenta de rom.
  • Pentru ornat: fiecare poate sa isi puna in valoare imaginatia, poate fi suficient doar fulgi de cocos.

Mod de preparare

Aceasta este o prajitura la rece, deci, o vom servi dupa 24 ore, timp in care se lasa in frigider.

Untul se scoate din frigider cu cateva ore bune inainte, deoarece trebuie frecat cu zaharul.Deci, se freaca untul cu zaharul pana devine o compozitie omogena. Se separa oualele. Se adauga galbenusurile si cacao in compoziatie si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma.

Se maruntesc fructele uscate, migdalele, coaja de portocala de spala si se taie in cubulete mici, toate se aduga in , plus esenta de rom.La sfarit se incorporeaza si albusurile batute spuma.Se ia un castron nu foarte adanc, pe masura compozitiei se inveleste intr-o folie de plastic si se pune compozitia, se aseza bine cu o lingura astfel incat sa nu ramana goluri de aer. Apoi se mai adauga folie peste tot vasul, sa inveleasca si compozitia.Se lasa in frigider 24 ore, se scoate pe un vas intins si se orneaza dupa imaginatie. Se taie cu un cutit subtire si de fiecare data se spala cutitul, astfel incat atunci cand taiem a doua felie cutitul sa fie curat, altfel se lipeste.

La acesta compozitie puteti folosi orice fel de vas pentru a da forma dorita. De exemplu o puteti aseza intr-o forma de chec sau puteti face chiar bomboane tavalite prin praf de cocos sau cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise