autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort Inima de cafea cu glazura oglinda

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2021

Ingrediente
blat:, 7 ouă,, 5 ml îndulcitor,, 3 linguri făină,, 9 linguri nucă măcinată,, 7 g praf de copt,, un praf sare,, , sirop:, 400 ml apă,, 2 linguriţe cafea măcinată,, 2,5 ml îndulcitor,, , crema de cafea:, 250 g brânză mascarpone,, 5 g zahăr vanilat Bourbon,, 80 ml frişcă lichidă,, 3 lingurițe cacao neagră,, 1 linguriță cafea măcinată,, , crema albă:, 250 g brânză mascarpone,, 5 g zahăr vanilat Bourbon,, 30 ml frişcă lichidă,, , glazura oglindă:, 80 ml apă,, 100 g zahăr,, 100 ml lapte condensat,, 9 g foi gelatină+100 ml apă rece,, 200 g ciocolată albă,, colorant alimentar galben,, , decorațiuni:, 50 g ciocolată albă,, 50 g ciocolată neagră,, decorațiuni zahăr,, , pentru decor:, 20 g goji

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Decorațiunile: desenezi formele dorite pe hârtie de copt, cu ciocolată topită, decorezi și dai la frigider până la utilizare.

Blatul: bați spumă albuşurile cu sarea și îndulcitorul, adaugi gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Torni într-o formă inimă cu inel detașabil, cu foaie de copt. Coci la foc mic spre mediu, 30 min. Lași la răcit.

Pentru însiropat: faci o cafea mai slabă şi lași la răcit, adaugi îndulcitorul.

Crema de cafea: bați cu mixerul frișca lichidă, adaugi mascarponele, zahărul Bourbon, cacaoa și cafeaua.

Pentru crema albă: bați cu mixerul frișca lichidă, adaugi mascarpone, zahărul Bourbon.

Glazura oglindă: pui la fiert, pe foc mic, apa cu zahărul și laptele condensat, amesteci până se dizolvă zahărul. Torni peste ciocolata albă mărunțită, omogenizezi. Adaugi gelatina hidratată în 100 ml apă și stoarsă, omogenizând. Lași la răcit, adaugi colorant.

Montare: tai blatul în două foi, le însiropezi cu cafea, umpli cu crema de cafea. Îmbraci tortul în crema albă.

Decor: când glazura a căpătat consistența mierii, o torni pe tort.
Decorezi cu goji și decorațiunile de ciocolată. Dai la frigider până la servire.
Poftă Bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Inima de cafea cu glazura oglinda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 1 comentariu

  • Cristina , 13 octombrie 2021

    Minunat!

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • 7 ouă,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 3 linguri făină,
  • 9 linguri nucă măcinată,
  • 7 g praf de copt,
  • un praf sare,
  • sirop:
  • 400 ml apă,
  • 2 linguriţe cafea măcinată,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • crema de cafea:
  • 250 g brânză mascarpone,
  • 5 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 80 ml frişcă lichidă,
  • 3 lingurițe cacao neagră,
  • 1 linguriță cafea măcinată,
  • crema albă:
  • 250 g brânză mascarpone,
  • 5 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 30 ml frişcă lichidă,
  • glazura oglindă:
  • 80 ml apă,
  • 100 g zahăr,
  • 100 ml lapte condensat,
  • 9 g foi gelatină+100 ml apă rece,
  • 200 g ciocolată albă,
  • colorant alimentar galben,
  • decorațiuni:
  • 50 g ciocolată albă,
  • 50 g ciocolată neagră,
  • decorațiuni zahăr,
  • pentru decor:
  • 20 g goji

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Cristina

Minunat!

Retete

din Torturi

Tort Oreo Tort Oreo

Zdrobeste biscuitii in robot apoi amesteca-i cu untul topit. Pune biscuitii intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, presandu-i

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu cafea, ciocolata si amarene Tort cu cafea, ciocolata si amarene

Incepe sa pregatesti blatul de tort amestecand ingredientele uscate: faina, sarea, cacaua, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort de clatite cu crema de vanilie