Separam albusurile de galbenusuri.
Amestecam galbenusurile cu 140 g zahar pana devin cremoase.
La randul lor si albusurile vin batute cu 140 g zahar pana devine o spuma tare.
In crema de galbenusuri amestecam si faina apoi adaugam incet si spuma de albusuri.
Din acest amestec vor iesi in jur de 8-10 blaturi subtiri.
Un blat se face pe fundul unei tavi unse cu unt si tapetata cu faina: se pun doua linguri mari din compozitia ptr. blat si se coc la temp de 220 °C pentru cateva minute, aproximativ 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se desprind cu un cutit apoi, usor.
Puteti folosi coala de hartie pentru copt, va fi mult mai usor, lasati foaia sa se raceasca pe hartie si o desprindeti doar in momentul montarii.
Crema:
Se bat ouale cu zaharul pe aburi pina devin o crema de consistenta mai tare. Topim si ciocolata in aceasta crema si lasam sa se raceasca.
Dupa aceea amestecam untul in compozitia cremei.
Glazura de zahar:
Caramelizam 100 g de zahar. In acest zahar topim si 50 g unt. Turnam pe o hartie de copt, unsa inainte.
Cand s-a racit zaharul caramelizat il spargem marunt si il aplicam pe tort.
Alternam straturi de foi si crema pana se termina, se oprese crema si pentru ornat in exterior. Se decoreaza cu zaharul caramelizat.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii