Ingrediente
Pentru blat:, 5 oua, 5 linguri zahar, 2-3 linguri ulei, 5 linguri faina, 1 praf copt, , Pentru crema:, 400 ml frisca lichida, 1 cana lapte, 15g gelatina, 3 oua, 6 linguri zahar, , fructe din conserva
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
96 voturi
Mod de preparare
Se face un blat de tort din 5 oua.Albusurile se bat spuma,adaugand in ploaie zaharul.Se adauga galbenusurile,uleiul si faina in care am amestecat si praful de copt,inglobandu-le cu grija cu ajutorul unei linguri.Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina,se toarna compozitia si se da la cuptor.
Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca urmand apoi sa fie taiat in 2 sau 3,in functie de marimea blatului.
Pentru crema se pun pe foc 3 oua batute bine cu zaharul,laptele si se amesteca in continu pana cand rezulta o crema de consistenta unei smantani groase.Se da de-o parte pentru a se raci.
Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa sau in compot pentru cateva minute,urmand a se adauga peste crema calduta(nu fierbinte,pentru ca riscam sa distrugem proprietatile gelatinei).
Se bate bine frisca si se amesteca cu crema.
Forma in care a fost blatul se tapeteaza cu clim film(folie transparenta)si se pune o foaie de blat si se insiropeaza,apoi se pun fructe(eu am folosit ananas si piersici din conserva)se toarna o parte din crema.Se continua cu o alta foaie de blat insiropat,fructe si crema.
Se da la frigider pentru cateva ore,dupa care se scoate din forma,se indeparteaza folia transparenta si se imbraca in frisca.
Tin sa specific ca a fost pentru prima data cand am facut acest tort diplomat si am fost foarte fericita de rezultate.Am repetat reteta dar sub forma unei rulade.
Pofta buna!!!!!
vizireanu nicoleta , 23 mai 2014
foarte bun
Craciun Georgiana Aura , 01 aprilie 2014
Frumos sper sa reusesc si eu
Izabella Bianca , 31 martie 2014
a fost usor de preparat tortul dar a fost foarte gustos va multumim
Tudorita Arma , 22 decembrie 2013
am sa fac si eu acest tort
Giorgiana Rusu , 04 septembrie 2013
va rog sa scrieti si cat timp trebuie tinut la cuptor si la cate grade.
Nicoleta Blue , 04 august 2013
felicitari am acercat sieu reteta ffffeeee.
Nicoleta Blue , 04 august 2013
ie foarte bun reteta buna.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012
Delicios !!!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 august 2010
Foarte bun tort! Felicitari!
vio (Chef de cuisine) , 02 august 2010
forte bun tortu
Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 august 2010
O bunatate acest tort...*****
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 august 2010
Minunat.*****