Tort de zapada, cu nuca si crema de cafea

Untul la temperatura camerei se amesteca energic cu cele doua tipuri de zahar.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Tort de zapada, cu nuca si crema de cafea

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • unt moale 225 g,
  • zahăr brun 100 g,
  • zahăr tos 125 g,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • sare de mare 1 linguriță,
  • ouă 4 bucăți,
  • făină alba de grâu 250 g,
  • praf de copt 1 plic,
  • nuci măcinate 150 g.
  • Pentru cremă:
  • smântână dulce 150 ml,
  • lapte gras 350 ml,
  • amidon alimentar 50 g
  • ouă întregi 2 bucăți,
  • zahăr tos 75 g,
  • cafea espresso 4 linguri.
  • Pentru spuma de ouă:
  • albuș de ou 2 bucăți,
  • zahăr tos 300 g,
  • apă rece 4 linguri,
  • oțet de mere cu miere 1 lingură.

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu cele două tipuri de zahăr, zahărul vanilinat și sarea, până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă ouăle, rând pe rând, și se amestecă în continuare până se înglobează. Material uscată, făina, praful de copt și nuca măcinată, se adaugă în crema de unt și ouă și se amestecă ușor, până ce se omogenizează și se obține un aluat ferm.

Acesta se pune la copt, într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, timp de 15 minute la 180 de grade, după care se reduce, temperatura la 160 de grade şi se continua coacerea timp de circa 40 de minute, până când trece testul scobitorii. Blatul se lasă la răcit, apoi se taie în trei părți egale.

Pentru cremă, se pune laptele şi smântâna dulce la fiert. Ouăle se amestecă cu zahărul, apoi cu amidonul, iar la urmă, adăugăm şi cafeaua. Se adăugă încet în laptele, care fierbe, amestecul de ouă, amestecând continuu, şi se fierbe, până când se obţine un sos de consistenţa unei budinci. Cât timp e caldă budinca, se adăugă 150 g ciocolată de menaj.

Se taie blatul în trei felii şi se umple cu crema de ciocolată. Tortul se pune în frigider la rece, până se prepară bezeaua.

Pentru spuma, cu care vom acoperi tortul se pun ingredientele într-un vas de metal şi se aduc aproape de fierbere, la Bain-Marie, după care se batem amestecul cu mixer-ul, până când se formează o spumă lucioasă.

Apoi se răceşte și se unge repede tortul cu glazura, apoi se ornează după gustul fiecăruia ;)

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise