Tort de vanilie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort de vanilie

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 7 oua;
  • 7 linguri de zahar;
  • 3 linguri de faina;
  • 10 linguri cu nuca;
  • un praf de copt;
  • un virf lingurita sare
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 1 pachet de crema pentru prajituri cu gust de vanilie Dr.Oetker
  • 2-3 linguri de zahar;
  • 250 ml lapte
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 1 esenta rom;
  • 6 linguri zahar
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml;
  • dulceata de capsuni

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Eu le-am amestecat cu robotul de bucatarie. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se aseza intr-o cratita rotunda pe foaie de copt si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul:

Se pun la fiert apa cu zaharul, se lasa sa dea in clocot, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom. Abia dupa ce s-au racit si blatul si siropul, putem taia blatul in doua si il insiropam.

Crema:

Se amesteca bine praful de crema cu laptele rece si zaharul, eu le-am facut la robot si am fost multumita de consistenta cremoasa obtinuta. Cu acest tip de crema am reusit sa decorez trandafirii de pe tort. Untul din ultima perioada nu mai este de calitate si este si scump.

Cu o parte din crema umpleti tortul, iar o parte (cam un castronel) pastrati-o pentru ornat.

Decorul:

Batem frisca lichida cu mixerul pana se intareste. Eu am batut-o un pic cam mult :P O parte din frisca am amestecat-o cu sosul de la dulceata de capsuni (cateva lingurite) pentru a o colora si a-i da o savoare minunata.

De aceea, veti observa in pozele de mai jos trandafiri mici si roz. Cei mari si galbeni sunt din crema de vanilie.

Trandafirii i-am decorat cu spritul ca in poza de mai jos. Desenati si exersati pe o farfurioara mai intai! Aveti incredere in mana voastra si cu miscari sigure ca si cand ati desena un melc incepeti sa desenati un cerc mic si apoi mergeti in jurul lui in sensul acelor de ceasornic tinand posul /spritul usor inclinat! Nu e greu! Duza cu forma de stea va va ajuta sa faceti niste trandafiri mari. Spor la treaba!

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise