Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular.
Crema se face foarte usor.
Intr-un vas inalt se pun cele 3 plicuri de praf de crema, jumatate pliculet de intaritor de frisca,6 linguri de zahar pudra peste care adaugam laptele rece de la frigider si amestecam cu mixerul pana se face o crema consistenta.Se amesteca cu mixerul la inceput 3 minute la viteza mica si apoi 3 minute la viteza mare.Apoi lasam 15 minute la frigider crema.
In acest timp facem siropul pentru blat.
5 linguri de zahar se caramelizeaza putin apoi se adauga in 500 ml apa la care adaugam si 50 de grame de lichior de menta(lichior de menta se gaseste la Sellgros).
Dupa ce au trecut 15 minute scoatem crema si incepem ornarea tortului.Fiecare felie de blat se insiropeaza si apoi se pune crema din abundenta.Pe tort ornam cele 3 fructe de kiwi si cu cele 5 frunzulite de menta daca avem, cum ne place mai mult. Pofta buna !!!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii