Ingrediente
Blat, -6 oua, -100 g faina, -50 g amidon, -2 linguri cacao, -1 lingura rom, -1 lingurita praf de copt, -3 linguri apa, -3 linguri cognac, -esenta de vanilie(dupa gust), , Sirop, -100 ml apa, -2 linguri zahar, -50-75 ml cognac, , Crema(un fel de “ganache”), , -300 g de ciocolata(amaruie,cu lapte…………), -400 ml de frisca lichida, -3-4 lingurite de Nescafe, -cca 25 ml cognac
Dificultate: Medie | Timp: 10h
4 voturi
Mod de preparare
Se da la cuptorul,preincalzit,la foc mic sau mediu,cca 35 minute.
Cind e gata,se lasa cam 10 minute in tava,sa se raceasca,putin,apoi,se pune pe o forma intinsa.
Sirop
Pt.sirop,se fierbe apa cu zaharul;dupa ce fierbe,se ia de pe foc si se adauga cognacul.
Crema
Pt.crema, frisca lichida se pune intr-o cratita,pe baie de aburi,amestecind,aproape tot timpul;cind e f.fierbinte,se adauga ciocolata rasa si nesul;se amesteca pina se omogenizeaza,apoi se pune cratita direct pe foc mediu si se fierbe cca 4-5 minute,amestecind tot timpul.Dupa aceea se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca;cind e rece,se pune in frigider.Se lasa(in frigider) cca 5-6 ore.Apoi se bate(ca frisca);se va face o crema spumoasa.Acum,se pune cognacul.incetul,cu incetul,mixind.
Asamblare
Blatul,rece,se taie in 3 parti(pe orizontal).
Ca sa nu murdarim platoul pe care punem tortul,procedam asa:taiem un patrat,cu dimensiunile platoului,pe care asamblam tortul.Acest patrat,il taiem in 4;se obtin 4 triunghiuri.Aceste triunghiuri,le asezam pe platou, lasind mijlocul platoului fara hirtie(vezi poza nr 7).
Prima parte de blat,o punem pe platou(peste hirtie);se insiropeaza cu 1/3 din sirop,apoi se unge cu jumatate din crema.Peste,se pune a 2-a parte de tort;se insiropeaza si acesta cu 1/3 din sirop si se unge cu ultima jumatate de crema.Apoi,punem ultima parte de blat;se insiropeaza cu ultima parte de sirop.Se imbraca tortul in frisca si se orneaza dupa gust.
Acum,scoate cele 4 triunghiuri,unul cite unul.
susu (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013
felicitari, minunata explicatie
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012
Draga mea, m-ai dat gata cu aceasta reteta...Am salvat-o...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012
Un deliciu precis!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 martie 2012
Ce de arome!!! mi-a fost dor de delicatesele tale, pupici:)
mihai (Chef de cuisine) , 26 martie 2012
Arata foarte bineee!!!*****
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 martie 2012
Salvat la delicatese!*****