Ingrediente
Pentru aluat: - 300 g faina, - 2 lingurite praf de copt, - 150 g zahar, - 1 plic zahar vanilinat, - 2 oua, - 200 g unt, - 1 lingura alune macinate (optional), - 1 lingura cacao, Pentru umplutura: - 300 g unt, - 750 g branza de vaci, - 3 oua, - 150 g zahar, - 1 plic zahar vanilinat, - 1 plic praf de budinca de vanilie, - 1 plic praf de budinca de ciocolata
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
11 voturi
Mod de preparare
Se intinde o foaie din 3/4 din cantitatea de aluat, se asaza in forma si se ridica o margine. Restul de aluat se imparte in doua: in prima jumatate se inglobeaza cacao. Cele doua aluaturi se infasoara separat in folie transparenta si se dau la frigider.
Cuptorul se incinge la 180 C. Se topeste untul intr-o craticioara. Se amesteca branza cu ouale, zaharul tos si zaharul vanilinat. Se inglobeaza untul. Apoi compozitia se imparte in doua: in prima jumatate se inglobeaza praful de budinca de vanilie, in cealalta se inglobeaza praful de budinca de cacao. Din cele doua compozitii se spriteaza pe blat cercuri alternative, astfel incat sa apara forma de tinta.
Aluaturile de la frigider se modeleaza sub forma de rulouri mici, cu aprox. 1,5 cm diametru. Se taie bucatele si se asaza decorativ pe umplutura. Se coace prajitura la cuptor timp de cca 60 min.
Este un tort usor de preparat si foarte-foarte gustos Reteta este din Secretele bucatariei, nr 7/2007. In poza va arat mie cum mi-a iesit. Pofta buna pentru toti cei care decid sa-l pregateasca!
Gustos Ro , 26 septembrie 2013
in partea stinga sunt canitatile.../.
Rotaru Papina , 24 septembrie 2013
in partea stinga sunt canitatile.../.
Marta , 24 septembrie 2013
lateral stanga sunt cantitatile, pentru cine e curios...
Lungu Teodora Gabriela , 24 septembrie 2013
asta-i reteta?...fara cantitati fara alte explicatii....(branz,oua,unt,zahar? CIT??????????
Aiana Aiana A , 23 septembrie 2013
si pozele fazelor de preparare... sa pricepem cum se monteaza in forma ...?
Elena Stoica , 23 septembrie 2013
pacat ca nu l ai taiat sa vedem cum arata in interior
Lumi Nick , 23 septembrie 2013
mmmmmmmmmmmmm ce bun tre sa fie!!!
Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010
Trebuie sa die delicios !!! Pacat ca nu ai pus mai multe poze cu modul de preparare....
Maria Lupean (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010
Interesant tortul tau dar ar fi fost de folos niste poze din timpul pregatiri sau macar taiat. Eh, e bine si asa.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010
Un deliciu...