Reteta postata pe: 20 martie 2013
Ingrediente
500 g biscuiti simpli, 200-250 ml lapte(apa fiarta pentru varianta de post), 100 g unt(margarina pentru varianta de post), 100 g alune(sau nuci macinate), 50 g zahar pudra, 50 g cacao, 50 g ciocolata topita(nu se adauga la varianta de post), esenta de rom, extract de vanilie(sau esenta), fulgi de ciocolata si cacao pentru decor
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Intr-un castronel frecam untul moale cu zaharul .Biscuitii ii rupem cu mana(bucati mai mari sau mai mici,depinde cum va place) si ii punem intr-un bol incapator.Adaugam nucile macinate,cacaua ,ciocaolata topita si amestecam usor.Incorporam laptele (nu tot odata)si amestecam de fiecare data pentru ca s-ar putea sa nu fie nevoie de tot laptele,depinde de gradul de absortie al biscuitilor.
La final ,incorporam si untul frecat cu zahar si esentele.
Am transferat compozitia intr-o forma rotunda cu inel detasabil(18-20 cm diametru) si am presat usor.
Pastram la rece pentru cateva ore sau cel mai bine peste noapte, apoi decoram cu ce dorim si putem ser
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un
review
Pentru blat
Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile
3 voturi
0 comentarii
1h 45 min
Se pregateste crema - se pune in oala mixerului budinca de vanilie si paharul de lapte si 250 ml
5 voturi
7 comentarii
1h 15 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate