autor:

» » Torturi

Tort de banane

Autor: ilea olimpia ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ilea olimpia ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
blat: 8 oua, 8 linguri faina, 8 linguri zahar, 2 linguri cacao, , crema: 250g frisca batuta, 2 galbenusuri, 2 linguri ciocolata alba rasa, 4 banane., , sirop: 100g zahar, 1 ceasca apa., , decor: 100g ciocolata neagra, 50g fructe din compot., ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu zaharul pana se transforma intr-o crema, se adauga faina si cacaua, se amesteca bine. Intr-o forma de tort uns si tapetata cu faina se coace la foc mic, cand e rece se scoate din forma.

Se taie in doua si se insiropeaza cu siropul facut pe aragaz din zahar si apa.

Pt crema: ciocolata alba se amesteca cu galbenusurile, se adauga frisca si se amesteca pana se incorporeaza. Din crema se opresc 5 linguri pt decor si restul se intinde pe o jumatate a blatului, se aseaza bananele taiate pe lung, se acopera cu a doua jumatate a blatului.

Pt decor: se topeste ciocolata neagra si se toarna peste blat si cu ajutorul seringii speciale pt crema se orneaza tortul cu restul de crema si fructe din compot. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort cu capsuni si banane

tort cu capsuni si banane

Se fierbe laptele din care se rezerva 200 ml pt a dizolva gelatina.Cind laptele incepe sa fiarba,

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu ciocolată albă, banane și căpșuni

Tort cu ciocolată albă, banane și căpșuni

Se amestecă zahărul cu apa și se pun la fiert, până se obține un sirop, care se lasă

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Mie imi place cum arata si chiar e de efect ciocolata turnata pe tort.Felicitari!

  • LIVIA RUS (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

    Suna bine, pare a fi bun, dar arata ....ca turnul din Pisa, mai bine lasa-i prima fotografie, pe margini parca e un perete scorojit, nu-mi place cum arata. Iar daca vrei sa-l faci in 2-3 ore e gata.

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

    Reciteste ce ai scris! Totul e aiurea, scuze... daca e nevoie. Ai scris "complexitate redusa": ai preparat, copt, lasat la racit, ornat in 1h si 30minute?! Sunt multe lagune (intelegi, nu) in ... reteta ta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • blat: 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • crema: 250g frisca batuta
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri ciocolata alba rasa
  • 4 banane.
  • sirop: 100g zahar
  • 1 ceasca apa.
  • decor: 100g ciocolata neagra
  • 50g fructe din compot.

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Mie imi place cum arata si chiar e de efect ciocolata turnata pe tort.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort racoritor de inghetata cu capsuni si oreo