Pentru ca este 1 Aprilie va propun un "tort" bulz.
Se prepara un ceaun mic de mamaliga, nu foarte tare.
Mamaliga se fierbe doar 5 minute.
Se bat putin ouale si se amesteca impreuna cu cele 3 tipuri de branza.
Se taie carnatii felii si se prajesc putin. Eu ii pun in vas acoperit la microunde cateva minute. Astfel iese multa grasime, pe care o scurg, din ei. Atentie sa nu ii prajiti prea tare!
Se unge o craticioara cu ulei si apoi se adauga un strat de mamaliga, un strat de amestec de branza cu oua, carnatii si inca un strat de mamaliga si se baga la cuptor pentru 30-35 minute.
Dupa ce scoateti "tortul" din cuptor trebuie sa il lasati putin sa se racesca si apoi sa il rasturnati pe un platou.
Cand am preparat eu acest "tort", prin iarna, nu a mai fost timp de rasturnat si nici de ornat.
Se poate orna cu un strat de smantana slaba. Eu inlocuiesc smantana cu iaurt grecesc 10%. Mai sanatos si mai gustos! Gustos.ro! Mai ales ca este bulzul este "made in Romania".
Tip: In general cand faceti mamaliga, daca vreti sa nu se prinda de ceaun, adaugati o lingura de ulei de masline. Sanatos si practic! Ideal este sa faceti mamaliga intr-un vas acoperit cu ceramica.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii