Tort cu trei feluri de ciocolata

Se separa albusurile de galbenusuri.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort cu trei feluri de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • 30 g cacao
  • 50 g faina
  • 3 g praf de copt
  • Diametru tava: 22 cm
  • Sirop:
  • 50 g zahar
  • 150 ml apa
  • esenta de rom
  • Crema cu ciocolata amaruie:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie (puteti pune si 150 g)
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa
  • Crema cu ciocolata cu lapte:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa
  • Crema cu ciocolata alba:
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa
  • Glazura:
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu rom
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • figurine de ciocolata

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza cacaua, faina (se adauga treptat) si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.

Se scoate blatul din tava la 10 minute dupa ce a fost scos din cuptor si se aseaza cu fata pe un gratar pentru racire, iar peste el se pun un tocator si un obiect greu pentru a se uniformiza.

Pentru creme se pregatesc trei vase. In fiecare vas se pun ciocolatele din fiecare culoare si cate 200 ml frisca. Se pun vasele la foc si se mesteca continuu in ele pana cand ciocolatele se topesc. Se toarna fiecare ciocolata in cate un castron mare si se lasa sa se raceasca, apoi se baga la frigider pentru a fi cat mai reci.

Se pregateste siropul. Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa ce se racoreste se adauga esenta de rom.

Se asaza blatul pe un platou, punand inelul de la tava detasabila de jur-imprejurul lui, si se insiropeaza.

Am pregatit gelatina tot in trei vase diferite pentru a fi sigura ca am pus cantitati egale. Astfel, peste fiecare 5 g de gelatina am pus 50 ml apa rece si am lasat-o sa se solidifice.

Se pune o cratita cu apa la foc.

Dupa aceea, se mixeaza ciocolata amaruie. Se ia un vas cu gelatina si se baga in cratita cu apa fiarta si se tine acolo pana cand gelatina devine lichida. Se amesteca apoi cu crema de ciocolata amaruie.

Se intinde crema peste blat.

Se procedeaza la fel si cu crema de ciocolata cu lapte, apoi si cu crema de ciocolata alba.

Se da torul la rece pana a doua zi sau pana cand cremele sunt bine inchegate.

Dupa aceea, cu ajutorul unui cutit se desprinde tortul de inelul detasabil, care se scoate.

Se pregateste glazura, topind ciocolata in frisca. Se lasa sa se racoreasca, apoi se intinde cu grija peste tort. Efectul de ciocolata cursa il obtineti daca turnati ciocolata cu lingura cat mai aproape de margini. Ciocolata nu trebuie sa fie nici prea calda (se va topi crema de pe tort), dar nici prea rece (nu se va mai intinde la fel de bine).

Se da tortul din nou la rece, timp in care se mixeaza frisca pentru decor.

Se decoreaza tortul cu frisca si cu figurinele de ciocolata.

Tortul cu trei feluri de ciocolata se poate pudra cu cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise