Blatul:
Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul .Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri ,se amesteca si se pune si faina amestecata cu cacao si praful de copt;se amesteca usor cu lingura de lemn .Se da la cuptor 35-40 de min.(se poate incerca cu scobitoarea cand e gata.)
Cand e rece se taie in 3.
Mousse de ciocolata:
Ciocolata,untul si frisca se pun pe foc mic si se amesteca pana cand se topeste ciocolata(nu trebuie sa fiarba).Se lasa la racit.Galbenusurile cu zaharul si 3-4 linguri de lapte se pun la baie marina pana cand se ingroasa ca o smantana subtire si cand sunt caldute se amesteca cu ciocolata rece. Se adauga acum si esentele de rom si vanilie.la urma ,albusurile batute spuma. se lasa la frigider 2 ore,apoi se bate cu mixerul pana devine ca o spuma(2,3 minute,la viteza medie,nu mai mult,sa nu se taie!)
Zmeura se paseaza,se pune cu zaharul la fiert pt cateva minute pana se ingroasa.Se lasa la racit.
Blatul se insiropeaza(eu am pus compot de visine),se pune mousse-ul de ciocolata intre straturi si pe margine,iar deasupra zmeura rece.se orneaza cu frisca si mousse.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii