autor:

» » , , Delicii sanatoase de la bloggeri, Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu morcovi si nuca

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 martie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 martie 2020

Ingrediente
4 oua (3 daca sunt mai mari), 120 gr zahar brut, 70 ml ulei, 100 gr nuca prajita si macinata, 200 gr morcov dat pe razatoarea mica, 170 gr faina, 1 pliculet praf de copt, 1 lingurita scortisoara, 2 lingurite vanilie, un praf de sare, Pentru crema:, 450 gr crema de branza, 200 ml frisca lichida, 2 linguri cu varf zahar pudra, 1 lingurita esenta de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Intr-un bol mixati albusurile cu sarea.

Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea.

Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le incorporati peste albusuri.

Adaugati morcovul ras, amestecati usor.

Cerneti faina, o adaugati treptat, amestecati cu o paleta.

La final incorporati vanilia, scortisoara si praful de copt.

Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 18 cm.

Turnati compozitia de blat, il introduceti in cuptorul incins, pentru 30-40 de minute, pana este copt si trece testul scobitorii.

Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca.

Il taiati in 3 foi.

Puteti opta sa coaceti foile de blat separat, eu asa procedez.

Crema:

Intr-un bol mixati frisca rece 2-3 minute.

Adaugati crema de branza, zaharul pudra, esenta de lamaie si mixati pana obtineti o crema spumoasa.

Asezati prima foaie de blat pe un platou.

Puneti cam 1/3 din crema, o nivelati.

Asezati iar blat, iar 1/3 din crema, nivelati si ultima foaie de blat.

Apasati usor si dati tortul la rece o ora.

Il scoateti din frigider si il imbracati in crema ramasa.

Il decorati dupa preferinte!

Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu morcovi si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de morcovi cu nuca

Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua (3 daca sunt mai mari)
  • 120 gr zahar brut
  • 70 ml ulei
  • 100 gr nuca prajita si macinata
  • 200 gr morcov dat pe razatoarea mica
  • 170 gr faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 450 gr crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cu varf zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort rapid