Tort cu fructe Fluturas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu fructe Fluturas

Ingrediente

  • 4 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de faina
  • 14 linguri de lapte
  • 14 linguri de ulei
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 100 grame nuci taiate bucatele mici
  • 1 suc teddy
  • 1 tort gel
  • fructe (eu am folosit 4 kiwi, 4 caise si corcoduse)

Mod de preparare

Se bat 4 oua cu 14 linguri de zahar pana ce acesta s-a topit. Se amesteca in continuu, timp in care se adauga 14 linguri de ulei, 14 linguri de lapte, 14 linguri de faina, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu si 100 grame de nuci taiate. Dupa ce am incorporat toate aceste ingredinete se pune amestecul obtinut intr-o forma de tort (sau cratita tapetata cu hartie, unsa cu ulei si tapetata cu faina) si se da la cuptor pana ce s-a copt (se incearca cu o scobitoare)

Cand e gata blatul se scoate pe un platou si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se taie pe jumatate in doua semilune si se decupeaza putin din partea de sus a blatului. Se aseaza pe un platou cele doua semilune ca aripile unui fluture.

Se insiropeaza blatul cu jumatate de sticluta de Teddy. Se orneaza cu fructe. Se prepara tort gelul cu sucul ramas si se toarna peste fructe.

Se da la rece si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise