Ingrediente
Blat:, , 100 g faina, 100 g miez de nuca, 100 g unt, 100 g zahar, 5 oua mari, 100 g ciocolata amaruie, 50 g ciocolata cu lapte, 1 mana alune caramelizate, 1 mana de stafide, 1 lingura de rom, Esenta de vanilie, 1 lingura cognac alexandrion, ½ lingurita praf de cafea, 1 lingurita praf de cappuccino, 2 lingurite praf de copt, Un praf de sare, 1 lingurita lamaie, , Ganache de ciocolata :, , 200 ml frisca lichida, 200 g ciocolata (amaruie si cu lapte in parti egale), , Glazura :, , 200 g ciocolata amaruie sau cu aroma de cafea, 200 ml frisca, 2 linguri cognac, , Decor :, , Cacao, Crema de ciocolata, Putina frisca, Bomboane cu aroma de cafea, Visine, Frunze de menta
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
0 voturi
Mod de preparare
Crema de ciocolata :
Se pune ciocolata si frisca pe foc mic, se amesteca pana la topire dupa care se da deoparte. Cand s-a racit se baga la frigider pentru cateva ore. Se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa. Se opreste o parte pentru decor si restul se pune intre blaturi.
Glazura :
Se face la fel ca si crema de ciocolata, se pune ciocolata si cognacul in frisca si cand s-a topit se varsa calduta peste blat. Cand a ajuns la temperatura camerei se baga la frigider si cand s-a intarit glazura se decoreaza. Eu am facut tot crema si am imbracat tortul cu ea.