Tort cu cafea, ciocolata si amarene

Reteta de tort cu cafea, ciocolata si amarene. Tort cu cafea, ciocolata si amarene reteta pas cu pas. Retete de tort cu cafea. Retete de tort cu ciocolata. Retete de tort cu amarene. Retete de tort.

Portii
45
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu cafea, ciocolata si amarene

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 250 gr faina alba
  • 1 praf de sare
  • o jumatate de lingurita praf de copt
  • o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita scortisoara (optional)
  • 3 oua
  • 100 gr zahar brut
  • 3 linguri cu miere
  • 150 ml cafea tare expresso
  • 3 linguri ulei
  • Pt crema:
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar alb
  • 150 ml smantana pt frisca
  • 30 ml cafea espresso
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 300 lapte
  • 1 plic gelatina granule
  • In plus:
  • cirese amarene in sirop
  • Pt glazura:
  • 150 gr ciocolata neagra 50% cacao
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 20 ml cafea espresso

Mod de preparare

Reteta de tort cu cafea, ciocolata si amarene este preferata sotului meu. O fac si la ocazii speciale, dar si la cerere. Este un tort aromat si delicios, iar combinatia de cafea, ciocolata si amarene este grozav de buna.

Incepe sa pregatesti blatul de tort amestecand ingredientele uscate: faina, sarea, cacaua, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Separat, bate ouale intregi cu un praf de sare si zaharul brut. Amesteca ingredientele umede intr-o craticioara (mierea, uleiul, cafeaua). Peste ouale batute spuma pune ingredientele umede, amesteca cu un tel, iar la final pune si ingredientele uscate si amesteca cu o spatula.

Pune aluatul de blat de tort intr-o tava rotunda de 24 cm diametru, tapetata cu hartie de copt. Coace la 170 grade pentru 40 minute, cuptor preincalzit.

Lasa sa se raceasca complet pe un gratar si taie blatul in doua.

Pentru crema: intr-o cratita amesteca laptele rece, galbenusurile, zaharul si amidonul. Amesteca bine cu un tel si pune craticioara pe foc mic. In tot acest timp amesteci constant in craticioara sa nu se prinda crema. Este gata cand incepe sa se ingroase si da primul clocot.

Pune folie alimentara peste crema si lasa sa se raceasca la frigider.

Cat se raceste crema, bate frisca pana capata consistenta. Pune gelatina in 50 ml apa rece sa se hidrateze. Da pt cateva secunde la cuptorul cu microunde gelatina, pana se dizolva. Pune gelatina dizolvata peste crema rece de la frigider si mixeaza.

Adauga la final frisca batuta si esenta de cafea. Daca nu aveti esenta de cafea puteti sa o inlocuiti cu o lingura de cafea solubila (ness).

In tava in care ai copt blatul pune folie alimentara. Aseaza primul blat, il insiropezi cu siropul din borcanul cu cirese amarene. Peste blatul insiropat pune ciresele.

Pune o parte din crema, aseaza peste crema cel de-al doilea blat insiropat. Inveleste cu folie alimentara si da la frigider cel putin 4 ore sau peste noapte.

Inainte de servire glazureaza tortul. Rupe ciocolata in bucati mici, adauga peste ea smantana pentru frisca fierbinte. Amesteca cu un tel pana se dizolva ciocolata.

Pentru decor imbraca cateva cirese amarene cu ciocolata. Pune glazura peste tort si da la frigider pana in momentul cand este servit tortul. Decoreaza cu aschii de ciocolata si cirese cu ciocolata.

Va recomand din suflet reteta de tort cu cafea, cioclata si amarene, este demential de bun!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise