Tort cu 2 creme

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tort cu 2 creme

Ingrediente

  • Blat;
  • 8albusuri
  • 230g zahar
  • 230g nuci macinate fin
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema de ciocolata:
  • 5 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 150g zahar
  • 250g unt
  • 100g ciocolata neagra
  • Crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri ou
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 700ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 500ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 plic gelatina fina
  • Sirop:
  • 3-4 lingurite lichior Amaretto

Mod de preparare

Blat:

Se incalzeste cuptorul la 180gC.Albuşurile de ou se bat spuma tare, adăugând încet zahărul,ca la bezea, apoi se adauga nucile,faina impreuna cu pudra de cacao si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie pergament.Este bine sa aveti o forma detasabila.Timpul de coacere depinde de cuptorul fiecaruia. Verificaţi dupa 30-40 de minute.Este gata atunci când scobitoare iese curata.

Crema de ciocolata:

Se topeste mai intai ciocolata la bain-marie,apoi se amesteca in untul frecat spuma.Separat se bat galbenusurile plus oul intreg cu zaharul,pe foc mic,pana ce amestecul devine ca o crema groasa.Se lasa la rece,apoi se amesteca cate putin in untul cu ciocolata.Se baga crema la frigider pana o vom folosii.

Crema de vanilie:

Se amestecă gălbenuşurile de ou cu zahărul vanilat, zahărul, amidonul de porumb şi cu aproximativ 250ml lapte . Se fierbe restul de lapte, iar cand aproape a dat in fiert, se toarnă în fir subtire amestecul din oua şi se amestecă în mod constant până ce crema s-a ingrosat. Se lasa sa se răcească, apoi se adauga gelatina topita conform instructiunilor de pe pachet,iar la final se adauga treptat frisca.

Asamblare:

Se aseaza blatul intr-o forma cu peretii detasabili.Se pune blatul pe suport,apoi se stropeste cu putin lichior, se pune prima data crema de ciocolata,se intinde uniform,iar peste ea se aseaza crema de vanilie,se niveleaza frumos si se lasa la rece cateva ore,cel mai bin ear fi pana a doua zi.Se scoate apoi din forma se aseaza pe platou si se orneaza cu ciocolata si frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise