Tort black&white

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort black&white

Ingrediente

  • - 2 x 400 ml smintina de separator
  • - 1 plic zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • - 200 grame ciocolata alba
  • - 200 grame ciocolata neagra
  • - 1 plic gelatina alba granulata Dr. Oetker (puteti sa suplimentati putin pentru siguranta reusitei)
  • - 8 - 10 piscoturi sampanie
  • - 1 pahar lapte

Mod de preparare

Laptele se imparte in cantitati egale in doua vase. Ciocolata alba se rupe in bucati mici si se adauga in lapte. Se aseaza vasul deasupra unui alt vas cu apa pe care il punem pe foc.

Amestecam continuu pina ce se topeste ciocolata dupa care se da vasul deoparte.

Repetam operatiile de mai sus si cu ciocolata neagra:

- se rupe ciocolata in bucati adaugindu-se peste lapte (eu am mai adaugat si doua linguri de cacao Dr. Oetker pentru ca imi place gustul mai intens amarui).

- se pune vasul la bain-marie pina se topeste ciocolata apoi se indeparteaza vasul de pe sursa de caldura.

Se dizolva gelatina in 50 ml apa apoi se pune recipientul in care am inmuiat-o in vasul cu apa calda amestecind continuu pina devine lichida fara a se infierbinta. Atentie, temperatura ridicata distruge proprietatile gelatinei.

Impartim in doua cantitatea de gelatina distribuind-o in cele doua vase cu ciocolata topita, care s-au racorit usor intre timp, amestecind energic pentru completa omogenizare. Apoi pregatim frisca din continutul unui pahar de smintina (400 ml) si un plic de zahar pudra vanilat.

Impartim si frisca rezultata in doua adaugind fiecare parte peste cele doua tipuri de ciocolata, dupa ce verificam daca acestea s-au racit.

Folosind o spatula amestecam usor compozitia de ciocolata cu frisca pina la completa incorporare. Pregatim o forma imbracind-o in folie alimentara apoi turnam intii amestecul de ciocolata alba, dupa care introducem la frigider pentru 10 minute.

Se scoate si se adauga deasupra si celalalt amestec de ciocolata, cu grija astfel incit sa se formeze doua straturi. Eu m-am grabit putin, motiv pentru care cele doua straturi nu au rezultat uniforme. Se inchide forma cu un strat de piscoturi de sampanie, apoi se acopera cu marginile foliei alimentare.

Se pune forma la rece pentru cel putin 24 de ore. Eu am lasat-o de pe o zi pe alta. Se indeparteaza folia alimentara apoi se aseaza un platou deasupra dupa care intoarcem prajitura. Se scoate cu grija folia si de pe partea prajiturii ce a stat in forma, urmind sa o decoram dupa cum dorim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise