autor:

Anca E. Voicu

» » Torturi

Tort Anca

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2015

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 5 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 7 linguri cu nuca, un praf de copt, un virf lingurita sare, , pentru crema avem nevoie de:, 1 pachet de unt (200 gr.), 4 linguri de zahar, 3 lingurite de cacao neagra, 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon, ½ lingurita de cafea., , pentru sirop avem nevoie de:, apa 500 ml, 1 esenta rom, 4 linguri zahar, , pentru ornat avem nevoie de:, cateva patratele de ciocolata cu lapte, frisca lichida 200 ml, bombonele decorative

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se aseza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul:
Se pun la fiert apa cu zaharul pentru 5-10 minute, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom. Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in trei si il insiropam.

Crema de unt:
Batem cu mixerul untul cu zaharul si cacaoa pana obtinem o crema. Adaugam si o lingurita de zahar vanilat Bourbon si o jumatate de lingurita de cafea. Acum se poate asambla tortul, adaugand crema de unt.

Decorul:
Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste. Se imbraca tortul in frisca. O fasie subtire de tort, la baza lui, se imbraca in ciocolata. Pentru aceasta, punem intr-un ibric la incalzit 1-2 linguri de lapte. Cand s-a incalzit, il dam de pe foc si adaugam cateva patratele de ciocolata (neagra, alba, de care doriti, eu am ales cu lapte). Amestecam bine si ornam tortul.
Deasupra se presara cateva bombonele decorative (din ciocolata).

Pofta Buna!

Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/09/tort-anca.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Anca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Anca

Tort Anca

Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga

2 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Torturi
Tort Anca, cu nuca

Tort Anca, cu nuca

Pentru onomastica mea, am pregatit un tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi

2 voturi    7 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Mary , 18 ianuarie 2019

    Wauu, ce tort frumos, gustos si buunnnnn.Bravo.

  • Agnes , 28 noiembrie 2017

    Foarte bun, gustos si bunacios,bravoooo.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 7 linguri cu nuca
  • un praf de copt
  • un virf lingurita sare
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 1 pachet de unt (200 gr.)
  • 4 linguri de zahar
  • 3 lingurite de cacao neagra
  • 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon
  • ½ lingurita de cafea.
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml
  • 1 esenta rom
  • 4 linguri zahar
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • cateva patratele de ciocolata cu lapte
  • frisca lichida 200 ml
  • bombonele decorative

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Mary

Wauu, ce tort frumos, gustos si buunnnnn.Bravo.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti