Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se aseza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.
Siropul:
Se pun la fiert apa cu zaharul pentru 5-10 minute, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom. Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in trei si il insiropam.
Crema de unt:
Batem cu mixerul untul cu zaharul si cacaoa pana obtinem o crema. Adaugam si o lingurita de zahar vanilat Bourbon si o jumatate de lingurita de cafea. Acum se poate asambla tortul, adaugand crema de unt.
Decorul:
Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste. Se imbraca tortul in frisca. O fasie subtire de tort, la baza lui, se imbraca in ciocolata. Pentru aceasta, punem intr-un ibric la incalzit 1-2 linguri de lapte. Cand s-a incalzit, il dam de pe foc si adaugam cateva patratele de ciocolata (neagra, alba, de care doriti, eu am ales cu lapte). Amestecam bine si ornam tortul.
Deasupra se presara cateva bombonele decorative (din ciocolata).
Pofta Buna!
Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/09/tort-anca.html
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii