Mai intai de toate pregatim legumele.
Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il radem de coaja,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Gogosarii si ardeii ii curatam de toate semintele si ii dam pe masina de tocat carne.
Intr-o oala mare, de tuci, se pune uleiul.
Cand acesta s-a incins se pune ceapa putin la inmuiat la foc mic.
Dupa adaugam morcovul si il lasam si pe acesta sa se inmoaie putin.
Am facut aceste operatiuni apoi se pun ardeii si gogosarii tocati.
De acum fierbeti tot la foc potrivit si amestecati mereu in oala (nu plecati si uitati tocana pe foc).
Cand a scazut destul de bine, spalam orezul si il fierbem pe jumatate.
Asa fiert pe jumatate se pune in oala cu tocana.
Lasam sa inceapa iar sa fiarba, adaugam bulionul,sare mare dupa gust,cateva boabe de piper si 4-5 foi de dafin rupte bucatele mici.
Mai fierbem pana ce orezul este complet patruns.
Se inchide aragazul si lasam asa tocana pana a 2 a zi.
A 2 a zi spalam borcanele cu apa fierbinte si le lasam la scurs.
Asezam tocana in borcane, dar nu le puneti pline ochi.
Le inchideti bine, le inveliti in hartie, le asezati intr-o tigaie mai larga, puneti apa sa acoperiti borcanele, puneti deasupra un prosop de bucatarie si le puneti la sterilizat cam 40 de minute.
Apoi le scoateti si le acoperiti cu o patura groasa pana a 2 a zi dupa care le puneti la rece..
V-am zis necesita timp dar se merita zic eu...
Eu in total am fiert cam 5-6 ore .
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii