autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tiramisu (clasic)

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 octombrie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 octombrie 2021

Ingrediente
Pentru însiropat:, 500 ml apă,, 4 lingurițe cafea măcinată,, 1 lingură lichior Amaretto,, , Pentru cremă:, 2 gălbenușuri,, 4 linguri zahăr,, 4 linguri apă,, 250 g cremă mascarpone,, 250 g frișcă lichidă,, 1 linguriță cafea solubilă,, , În plus:, 400 g pișcoturi,, 1 linguriță cacao neagră (pentru pudrat),, 1 linguriță cafea solubilă (pentru pudrat)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Așa cum nu greșești purtând o rochie simplă, dar elegantă, tot astfel nu greșești pregătind un desert clasic, mult îndrăgit și care poate fi consumat în orice sezon, pentru o ocazie specială, alături de prieteni sau în familie.
Tiramisu se pregătește rapid și se consumă și mai rapid. Poate fi pregătit în multe variante – cu sau fără ouă, cu fructe, cu mirodenii, însă azi vă voi prezenta varianta clasică.
Pentru a consuma în siguranță gălbenușurile, le-am gătit cu sirop de zahăr, o să vă povestesc mai jos cum am făcut.

Cafeaua:
Se pun prepară cafeaua, se lasă la răcit, se strecoară și se adaugă lichior Amaretto.

Crema:
Se pun într-un ibric 4 linguri cu zahăr, se adaugă apă atât cât să acopere zahărul (aprox 4 linguri), se fierb pe foc mic până s-a topit zahărul și se obține un sirop. Apoi, într-un castron de sticlă, se amestecă un pic gălbenușurile, cu mixerul, apoi se adaugă siropul în fir subțire, pe marginea vasului, picurând încet și amestecând cu mixerul până ce gălbenușurile se albesc, astfel încât acestea să se “gătească” și astfel, să nu le consumăm crude.
Mai departe, se bate frișca lichidă, cu mixerul, până devine cremoasă, dar nu tare ca și consistență. Se adaugă și crema mascarpone, o linguriță de cafea solubilă ( e mai fină și mai intensă decât cafeaua măcinată), apoi se toarnă gălbenușurile bătute mai înainte și se amestecă bine toate.

Montare și decor:
Se însiropează delicat pișcoturile în cafeaua amestecată cu amaretto, în sensul că nu trebuie să le lăsați mult, ci doar să le scufundați și să le și scoateți pentru a nu se înmuia. De altfel, cafeaua e bine să fie rece, nu caldă, tot pentru a nu se înmuia de tot pișcoturile.
Într-o tavă (eu am folosit o tavă obișnuită, ca bază, pe care am așezat o formă extensibilă, astfel încât la final să pot scoate forma) se așază un strat de pișcoturi, un rând de cremă, alternând pișcoturile și crema, iar ultimul strat este bine să fie de cremă, pentru un aspect frumos. Se poate îmbrăca și pe laterale într-un strat subțire de cremă.
Se pudrează cu cacao și cafea solubilă.
Se dă la frigider până la servire. Apoi se scoate cu grijă forma extensibilă.

Poftă Bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu (clasic)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tiramisu clasic

Tiramisu clasic

Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta


  • 1 comentariu

  • Sorina , 12 decembrie 2021

    Imi place tare mult, bravo.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru însiropat:
  • 500 ml apă,
  • 4 lingurițe cafea măcinată,
  • 1 lingură lichior Amaretto,
  • Pentru cremă:
  • 2 gălbenușuri,
  • 4 linguri zahăr,
  • 4 linguri apă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 250 g frișcă lichidă,
  • 1 linguriță cafea solubilă,
  • În plus:
  • 400 g pișcoturi,
  • 1 linguriță cacao neagră (pentru pudrat),
  • 1 linguriță cafea solubilă (pentru pudrat)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Sorina

Imi place tare mult, bravo.

Retete

din Torturi

Cheesecake cu fructe de padure Cheesecake cu fructe de padure

Pentru baza, maruntiti bicuitii intr-un robot si amestecati-i cu laptele si untul topit. Noua ne place baza inalta, dar daca nu o doriti

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Crema de vanilie cu unt Crema de vanilie cu unt

Intr-o craticioara se pun galbenusurile, sarea, zaharul si vanilia. Se mixeaza bine pana obtinem o compozitie cremoasa si deschisa la

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
COZONAC A LA KATY,foarte delicios