Tiramisu rețeta originală
Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit. Frişca rece de la frigider se bate cu mixerul la viteză mare până se întăreşte. Separat se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devine un amestec cremos.Apoi se amestecă cu Mascarpone. Compoziţia obţinută, care trebuie să fie ca o smântână groasă, se adaugă peste frişca bătută şi se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă consistentă, asa cum este si cea de la Tiramisu rețeta originală.
Asamblare: Pişcoturile se scufundă rapid în cappuccino (fără să le ţinem prea mult în lichid, pentru că altfel riscăm să se înmoaie prea tare) şi se aşează într-un strat pe fundul unui vas de Jena dreptunghiular. Peste ele se întinde jumătate din cremă. Apoi din nou un strat de pişcoturi şi restul de cremă. Deasupra se presară cacao şi se poate rade chiar şi nişte ciocolată. Se lasă la frigider pentru minim 5 ore, pentru ca pişcoturile să fie bine pătrunse de cappucino. Se serveşte rece.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Betty's Kitchen.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii