Timbale de paste cu ghebe si sunca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Timbale de paste cu ghebe si sunca

Ingrediente

  • -350 gr. paste melci
  • -100 gr. faina
  • -50 gr. unt
  • -450 ml. lapte
  • -300 gr. ghebe spalate taiate marunt
  • -150 gr. sunca presata taiata cubulete marunte
  • -150 gr. branza rasa, de care aveti
  • -1 ceapa potrivita taiata marunt
  • -1 catel de usturoi taiat marunt
  • -1 varza rosie micuta taiata fasii fine
  • -putina nucsoara rasa
  • -ulei de masline
  • -unt pentru uns tava
  • -patrunjel verde pentru decor

Mod de preparare

Intr-o oala punem la fiert apa cu sare. Cand fierbe apa, punem pastele, putin ulei de masline si le fierbem timp de 8 minute. Pastele trebuie sa fie fierte ''al dente'', altfel vor fi moi si fara gust. Cand sunt fierte, le scurgem, le stropim din nou cu putin ulei de masline si le punem deoparte.

Punem intr-o tigaie la foc mic untul si cand s-a topit, punem faina. Lasam totul la parlit cateva clipe, amestecand din cand in cand, dar avem grija sa nu isi schimbe culoarea.

Adaugam laptele, sare, piper dupa gust si amestecam energic cu un tel ca sa nu faca cocoloase. Lasam totul la foc mic pana compozitia devine cremoasa.

Nota: Condimentam sosul foarte bine de pe acum, deoarece, dupa ce este pus in forma, nu il mai putem condimenta.

In alta tigaie punem la prajit in putin ulei de masline si sunca. Cand s-a rumenit usor, adaugam si varza. Condimentam cu sare, piper, lasam pana sunt ambele ingrediente patrunse si apoi le scoatem cu o paleta si le punem deoparte pe o farfurioara.

In uleiul ramas punem ceapa, usturoiul si le calim pana sunt sticloase. Adaugam ciupercile, sare, piper,1 pahar de apa, acoperim tigaia si lasam la foc mic sa se calesca cam 10-15 minute, pana sunt patrunse si lichidul a scazut.

Intre timp ungem cu unt pe toate partile o forma de yena mai mare, sau doua-trei mai mici, ca si in cazul meu.

Incepem sa stratificam asa: un rand de paste, unul de sunca si varza, apoi unul de paste, apoi unul de ciuperci cu ceapa.Terminam cu un strat de paste.

Deasupra pastelor punem sosul si scuturam usor de forma pentru a se scurge sosul si intre paste.

Presaram branza rasa deasupra, razuim putin nucsoara si dam tava la cuptor, la foc iute pana branza este rumen-aurie.

Scoatem tava si servim pastele fierbinti, garnisite cu patrunjel proasptat.

Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise