Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina.
Aluatul, format, se inveleste in folie. Se da la frigider pt cca. 4omin.
Dupa cele 40 min, se scoate aluatul din frigider, se intinde, se pune in tava si se da la cuptor.
Se lasa, pana cand prinde o culoare, aurie. Dupa care se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Pana se raceste aluatul, se pregateste crema. Asadar, se amesteca mascarpone, cu ricotta, zaharul si coaja de lamaie.
Se mixeaza bine pt 1-2 minute, dupa care se intinde pe aluatul, rece.
Se decoreaza cu smochine taiate in patru, dupa plac.
Se poate servi imediat, dar atunci e mai crocanta. Daca o lasati putin la "odihnit", coca se v-a inmuiat si v-a fi perfecta.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii