Pentru aluat amestecam toate ingredientele framantand cu mana.Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare.Introducem aluatul la frigider pana pregatim umplutura.
Spalam bine ficateii si ii punem intr-un vas.Turnam lapte cat sa acopere ficateii.Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba 10-15 minute.Intre timp tocam ceapa solzisori si ceapa verde cat mai marunt, dam morcovul pe razatoare.
Punem pe foc ceapa,morcovul,ceapa verde si uleiul, apoi adaugam si ficateii taiati cuburi.Adaugam condimentele si vinul alb si lasam sa fiarba pana scade toate zeama.
Oprim din aluat o treime, restul il intindem pentru forma in care vom coace tarta.Eu am avut o forma rotunda.Am asezat aluatul in forma de tarta in care am pus hartie de copt.Peste aluat am asezat din nou hartie de copt , am pus o forma (puteti pune boabe de fasole ) si introducem tava in cuptor.Lasam la cuptor pana aluatul capata putina crusta.
Intre timp amestecam umplutura racorita cu patrunjelul tocat si ouale batute.Intindem si aluatul ramas si taiem fasii pentru a orna tarta.
Scoatem tava din cuptor. punem umplutura,ornam cu fasiile de aluat si rosii cherry.Ungem bucatile de aluat cu ou batut.
Introducem tava in cuptorul preincalzit pana capata o crusta aurie.
Servim tarta calda sau rece.Este la fel de buna.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii