1247
retete

Alte sectiuni
  • Ciorba de salata verde cu carnati afumati si taietei de casa

    Este o reteta perfecta mai ales pentru sezonul de primavara-vara, atunci când apare salata verde româneasca. Aici la noi, in Amman, o gasim în toate lunile anului si sunt mari si bogate, numindu-se salata româneasca, dar e de 3

    0 comentarii

  • Supa crema de ciuperci cu crutoane

    Perfectă mai ales vara, servită atât caldă, cât și rece, supa cremă de ciuperci este o idee ideală pentru o masă ușoară. Se pun cartofii la fiert in apa cu sare. Ciupercile se taie in sferturi sau felii, iar ceapa julien. Intr-o

    0 comentarii

  • Ciorba de gulii cu smantana, leustean si tarhon

    Legumele tăiate în cubulețe mici, le-am călit cu puțin ulei până s-au înmuiat. Apoi am adăugat apă, vegeta, sare, piper și frunzele tocate de leuștean. Când a început să fiarbă, am pus orezul și am acoperit cu

    0 comentarii

  • Ciorba de fasole galbena

    Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel. Se curăță și se spală legumele. Într-o oală cu capacitate de 3 l, se călesc în puțin ulei încins ceapa,

    8 comentarii

  • Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie

    Prima oara taiem ceapa marunt, morcovii rondele sau jumatati daca sunt mai grosi, ardeiul julien, apoi si radacina de patrunjel feliute. Calim legumele in 2-3 linguri ulei de masline, le lasam sa se inmoaie putin si adaugam apa. Se curata si se taie sfecla

    0 comentarii

  • Supa de galuste cu ciuperci

    Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit in putin ulei de masline. Se lasa sa devina aurie. Se taie ciupercile in felii si se adauga peste ceapa prajita.Se lasa sa se patrunda ciupercile,amestecandu-se din cand in ele pana se va evapora lichidul

    0 comentarii

  • Supa crema cu broccoli

    Intr-o craticioara punem la fiert apa cu putina sare si apoi adaugam broccoli. Lasam sa fiarba 7-8 minute. Nu trebuie sa fie foarte moale. Intre timp calim in ulei ceapa taiata marunt. Dupa ce s-a fiert broccoli, se strecoara dar pastrand apa in care

    0 comentarii

  • Ciorba de loboda

    Se pune uleiul la incins in oala in care urmeaza sa facem ciorba. Morcovii se curata si se taie rondele, ardeiul de taie cubulete, se calesc in uleiul incins pentru 2-3 minute. Se adauga apoi ceapa verde taiata in bucati de aproximativ 1 cm. Se continua

    0 comentarii

  • Supa de rosii cu naut

    Se pune uleiul la incins, se adauga baconul sau sunca taiata fasii. Se prajeste la foc mic pana devine crocanta. Baconul prajit se scoate pe o farfurie. Se adauga ceapa taiata marunt si se prajeste 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga untul si usturoiul

    0 comentarii

  • Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

    Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt. Se curata si se taie marunt morcovii. Se spala, se taie cubulete mici dovleceii si se pun impreuna cu morcovii la gatit alaturi ceapa si bacon. Se condimenteaza

    0 comentarii

  • Supa rece de castravete cu avocado

    Se curata castravetii de coaja, se taie in sferturi, apoi se taie mijlocul cu seminte. Se taie in felii, se pun in robot/blender si se pasireaza. Se taie avocado pe jumatate, se scoate samburele, se scoate miezul cu o lingurita si se pune in blender. Stropim

    0 comentarii

  • Supa de vara de rosii coapte, cu paine prajita cu cascaval

    Se spala rosiile, se indeparteaza cotoarele si se taie in bucati mari. Se asaza rosiile in tava de copt, se stropesc cu ulei de masline, sare, piper dupa gust. Se adauga frunzulitele de busuioc si cimbru se amesteca bine si se dau la cuptor. Se tin rosiile

    0 comentarii

  • Supa crema de sfecla rosie

    1. Tocam mărunt ceapa. Tăiem cartofii, morcovul și sfecla roșie în cuburi. Tocăm mărunt pătrunjelul. 2. Pregătim aragazul și o cratiță în care punem uleiul. Adăugam ceapa, amestecăm și călim timp de 2 minute. Punem morcovii,

    0 comentarii

  • Ciorba de vara cu dovlecei si piept de rata

    Se spala, se curata de coaja si se toaca marunt morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel. Se spala si se taie marunt ardeiul kapia si dovleceii.Se curata ceapa si se taie marunt. Se pun legumele la fiert impreuna cu pieptul de rata intreg, sare,

    0 comentarii

  • Supa crema de linte cu rosii uscate si broccoli, gatita la slow cooker Crock Pot Manual 3.5l

    Se spala lintea si se pune in vasul slow cooker-ului Crock-Pot manual 3.5l alaturi de broccoli rupt in bucatele si rosiile uscate. Se adauga 1.5 l apa, sare si piper dupa gust si se porneste slow cooker-ul pe functia high timp de 2 ore. (eu am folosit

    0 comentarii

  • Supa crema de cartofi cu bacon si porumb

    Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa si putina sare. Dupa ce fierb cartofii, se adauga smantana si se paseaza supa cu blenderul pana devine catifelata. Se asezoneaza supa

    0 comentarii

  • Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

    Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc mai întâi, în puţin ulei înfierbântat, ceapa albă tocată mărunt, prazul şi ardeiul tăiate cubuleţe, morcovul dat pe

    5 comentarii

  • Supa crema de pastarnac cu cardamom

    Idila mea cu păstârnacul a început timid, cu chipsuri din această legumă la cuptor, apoi, anul trecut, fiind prinsă la Londra de un zbor anulat, am încercat una dintre faimoasele plăcinte englezeşti, în variantă vegetariană,

    0 comentarii

  • Supa-crema de linte rosie

    Lintea o speli si o pui la hidratat intr-o cana de apa rece pentru 30 de minute. Intre timp cureti ceapa si cartoful dulce. Ceapa o lasi intreaga, iar cartoful il tai in sferturi. Pui la fiert lintea, iar separat, ceapa si cartoful. Lasi sa fiarba

    0 comentarii

  • Supa de linte, praz si rosii uscate servita cu paine gratinata cu branza brie

    Se curata, se spala si se toaca marunt morcovul si prazul, apoi se pun la calit in putin ulei de masline. Se taie in jumatati rosiile uscate si se adauga peste morcov si praz, se condimenteaza cu boia dulce afumata, curcuma, sare si piper mozaic proaspat

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.