Supa de rosii cu naut

Se pune uleiul la incins, se adauga baconul sau sunca taiata fasii.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa de rosii cu naut

Ingrediente

  • 650-700 ml suc gros de rosii (eu am folosit unul facut in casa)
  • 3-4 felii de bacon sau o alta sunca cu grasime
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 gr unt
  • 50 gr parmezan taiat cuburi sau o alta branza tare (eu folosesc branza Praid)
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei capia copt si curatat de coaja
  • 400 gr naut (eu am folosit 1 conserva de naut fiert)
  • 1 pumn de frunze proaspete de busuioc
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 1 lingura zahar
  • 600-700 ml apa sau supa de legume/carne

Mod de preparare

Se pune uleiul la incins, se adauga baconul sau sunca taiata fasii. Se prajeste la foc mic pana devine crocanta. Baconul prajit se scoate pe o farfurie. Se adauga ceapa taiata marunt si se prajeste 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga untul si usturoiul taiat felii. Se contiua calirea pentru inca 2-3 minute. Se adauga sucul de rosii, nautul din conserva,ardeiul capia copt, curatat de coaja si taiat cuburi, plus jumatate din cantitatea de apa. Punem capac si lasam la fiert 20 minute. La final adaugam branza taiata cuburi si busuiocul taiat fasii. Mai lasam supa sa fiarba 10-15 minute. Se pasireaza totul cu un blender vertical pana obtinem o supa cremoasa. Se completeaza cu restul de apa(daca este necesar), se asezoneaza dupa gust cu sare, piper si zahar. Se pune supa pe foc si se lasa sa fiarba 5 minute.

Se serveste dupa preferinte. Noua ne plac mult crutoanele facute in casa, aromatizate cu boia iute si oregano. Se pot folosii boabe fierte de naut, sau naut crocant picant(nautul fiert se aromatizeaza, se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor pana nautul se usuca, devine crocant). Sa nu uitam de baconul prajit si busuioc proaspat… Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise