Ingrediente
3 aripi de curcan(900 gr),1 morcov mare, o ceapa, o bucata de telina, o bucata de ardei gras rosu, 2 cartofi,sare, piper, frunze de patrunjel ., Pentru taitei: 1 ou, sare, faina cat cuprinde.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 40 min
3 voturi
Mod de preparare
Pentru foaia de taitei se amesteca oul cu un praf de sare si se adauga faina pana iese un aluat mai tarisor .se intinde o foaie cat mai subtire si se lasa la uscat 30 de minute. Eu am taiat taiteii cu o rozeta ca sa iasa cat mai egali, dar se poate rula foaia si taia feliute. Am pus taiteii intr-o sita si i-am scuturat bine pentru a indeparta orice urma de faina ramasa.
Dupa ce a fiert carnea si zarzavatul le-am scos din zeama, am pus cartofii taiati bucati, am lasat sa fiarba din nou si am pus taiteii. Am fiert 10 min , am pus morcovul rondele si carnea doar de pe o aripa. Am pus 2 lingurite de patrunjel uscat, si gata supa!
Se serveste fierbinte cu un praf de piper proaspat macinat.