Supa-crema ecologica cu crutoane

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Supa-crema ecologica cu crutoane

Ingrediente

  • 2 buc.praz
  • o legatura ceapa verde
  • jum.ceapa uscata sau o ceapa mica
  • o legatura usturoi verde
  • 500 g spanac proaspat sau congelat
  • 1-2 buc. salata verde
  • 1-2 buc.ardei gras sau capia de culoare verde proaspat sau congelat
  • un borcan de mazare conservata,congelata sau mazare proaspata
  • patrunjel verde tocat dupa gust
  • 2 linguri ulei
  • 5 felii de paine pentru crutoane
  • ardei iute

Mod de preparare

Fiind in perioada postului m-am gandit sa pregatesc ceva rapid, usor si sanatos...Uitandu-ma prin frigider sa vad ce pot pregati pentru astazi mi-a venit ideea sa prepar o supita, iar aceasta supa-crema verde a iesit delicioasa si v-o recomand cu mare drag.

Prazul se curata , se taie capatul alb de la varf şi capatul gros cu multe frunze ,se spala si se taie rondele .Ceapa uscata,ceapa verde si usturoiul verde se curata,se spala si se toaca marunt.Spanacul si salata verde se spala si se lasa la scurs.Ardeiul gras sau capia se spala,se indeparteaza cotorul,semintele si se taie fideluta.Mazarea proaspata sau congelata se spala, se pune la fiert impreuna cu ardeiul, prazul,ceapa si usturoiul. Daca mazarea este fiarta in prealabil (la borcan) se adauga abia dupa ce ardeiul,ceapa si usturoiul au fiert si se mai fierb cateva minute impreuna.In momentul in care mazarea,ceapa,usturoiul ,ardeiul au fiert se adauga spanacul si salata.

Dupa ce au fiert suficient se vor pasa foarte bine ,iar supa – crema obtinuta se va strecura pentru a se obtine o supa - crema fina .Se vor adauga 2 linguri de ulei,sare,piper dupa gust , putina apa fiarta dupa caz (in functie de consistenta dorita) si se mai reincalzeste putin. La sfarsit se adauga patrunjel tocat dupa gust si se serveste cu crutoane.

Feliile de paine se taie in cubulete mici .Acestea se aseaza intr-o tava si se introduc la cuptor pana se intaresc putin,dupa care se opreste focul si se mai lasa tava in cuptor 10-15 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise