Ingrediente
500 gr ciuperci champignon brune, 1 cutie naut fiert, 1 ceapa alba, 3-4 graunti usturoi, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura unt gras, 2 cartofi, 1,5 litri supa de pui, 200 ml smantana pentru frisca, sare si piper dupa gust, Pentru servit:, crutoane aromatizate cu boia si cimbru, sos pesto facut in casa, parmezan ras fin
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
0 voturi
Mod de preparare
In cuva aparatului se pun ciupercile curatate si spalate si aproximativ 1 litru apa.Se conecteaza la sursa de curent Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.Din meniul aparatului se selecteaza functia Soup, cu durata de 10 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul.Se pun ciupercile fierte intr-un castron, iar apa in care au fiert se arunca. Se seteaza functia Brown/Saute, fara a pune capacul. Se pune uleiul si untul in cuva aparatului si se lasa la incins. Se adauga ceapa tocata fin si se lasa pana devine sticloasa. Se pune si usturoiul si se caleste 1-2 minute. Se completeaza cu ciupercile fierte, cartofii curatati si taiati cuburi, nautul si supa de pui. Din meniul aparatului se selecteaza functia Soup, cu durata de 10 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul. Se transfera tot continutul intr-o oala de supa. NU se foloseste blenderul vertical in cuva Multicooker-ului Crock-Pot Express. Se da oala cu supa deoparte si cu un blender vertical se mixeaza/pasireaza bine supa. Cand devine cremoasa sau cand obtinem consistenta dorita ne oprim. Se adauga smantana, sare si piper dupa gust.
Se serveste supa calda, cu crutoane crocante si sos pesto.Eu am adaugat si o lingura de parmezan ras...Sa va fie de folos!!!