478
retete

»

Sucuri si compoturi de fructe

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Suc de casa

    Se storc portocalele si se adauga peste sifon.Se lasa ~1 ora si este gata.

    0 comentarii

  • Limonada cu capsuni

    Intr-o cratita punem zaharul cu 200 ml apa . O punem pe foc si o lasam sa dea cateva clocote pentru a se forma siropul. Lamaie o spalam bine. Cu un instrument de decojit legume sau cu un cutit micut facem fasii de coaja de lamaie, apoi taiem lamaia

    0 comentarii

  • Blueberry smoothie

    sâmbătă, 16 martie 2013 Blueberry smoothie De la salata de avocado, mango si quinoa de zilele trecute mi-a ramas o particica mica, aproximativ un sfert de mango, pe care m-am gandit sa-l refolosesc intr-un smoothie magnific. Pentru ca mai am ceva

    2 comentarii

  • Pere îmbãtate în vin de Porto

    Decojeste perele lãsând partea cu piciorusul intactã, taie baza perei putin sã stea in picioare. Într-o oalã pune la fiert apa, vinul rosu si zahãrul. Când începe sa fiarbã pune perele in picioare sau culcate, coaja de lãmâie si scortisoara.

    1 comentariu

  • Suc de portocale si grapefruit

    Stoarceti portocalele si grefele apoi adaugati zaharul si amestecati bine ca sa se topeasca. Dupa aceea turnati si putin sirop, amestecati din nou si ca ornament puneti pe marginea paharului o bucatica de grefa.

    0 comentarii

  • Supa de mere

    Curatam merele, le taiem in 4 si apoi in cubulete mai mici. Punem apa la fiert, adaugam merele, zaharul, 3-4 cuisoare, scortisoara si putina zeama de lamaie. Lasam sa fiarba la foc mic pana se inmoaie merele. In acest timp amestecam smantana pentru gatit

    2 comentarii

  • Sirop de brad

    Mugurii de brad spalati, se asaza in oala de dimensiune mai mare,se acopera cu apa cam de o palma. Dupa 1 ora de fiert, se strecoara, sa masoara cantitatea de apa. La un litru de suc se adauga un kg de zahar, se da la fiert cu felii de lamaie.Se incearca

    0 comentarii

  • Sirop de brad nefiert

    Mugurii de brad tineri,se spala, se lasa la zvantat pe prosop si se asaza in borcane alternativ cu zahar sau miere de albine pana la umplerea borcanului. Verificam a doau zi, posibil sa fie nevoie a adaugam muguri de brad. Cu siguranta va trebui sa mai

    13 comentarii

  • Suc de portocale cu goji

    Spalati portocalele intotdeauna inainte sa le folositi, no matter what. Stoarceti portocalele si pastrati o jumatate de portocala la final pentru ca aceasta ultima jumatate va trebui sa o puneti in blender impreuna cu cele cinci linguri de goji si sa le

    4 comentarii

  • Sirop de ghimbir

    Apa si zaharul le punem intro oala, la fiert. Lasam cam 30’ sa se formeze siropul apoi adaugam ghimbirul ras si amestecam. Din momentul in care incepe dinnou sa fiarba, mai lasam inca 15’ pe foc, apoi dam oala deoparte. Adaugam zeama celor doua lamai

    8 comentarii

  • Suc de lubeniţa-reteta srilankeza

    Se pun in mixer toate ingredientele si se amesteca bine. Se se serveste imediat. Daca nu am avut timp sa lasam lubenita la frigider se pot adauga bucatele de gheata in mixer.

    1 comentariu

  • Suc de cantalup

    Pepenele se pastreaza la frigider dupa ce am spalat bine coaja. Cantalupul se taie in jumatati si cu o lingura se curata semintele din mijlocul fructului. Se curata de coaja si se taie in bucati mai mici, care se pun in storcatorul de fructe. Se consuma

    1 comentariu

  • Compot de fructe asortate

    Se spala bine fructele.Nectarinele,piersicile si perele se taie felii,strugurii se desfac de pe ciorchina iar prunele se pun intregi.Intr-o oala de 10 litri se adauga apa si zaharul si se fierbe.Cand au inceput sa fiarba se adauga fructele care se lasa

    4 comentarii

  • Compot de prune

    Prunele le-am spalat si le-am pus in borcane de 700(borcane de mazare am folosit eu) dupa care am adaugat cate o aspirina in fiecare borcan. La un borcan am folosit 3 ling de zahar dar se poate pune si 4 linguri in functie de gustul fiecaruia sau daca

    0 comentarii

  • Limonada cu menta -reteta araba

    Lamaia se stoarce si se pune in mixer impreuna cu apa, zaharul si frunzele de menta.Se amesteca pana frunza de menta s-a maruntit bine. Se gusta daca este suficient de dulce. Se toarna in pahare si se serveste imediat.

    6 comentarii

  • Sirop de soc

    Spalam florile de soc (usor in apa rece) si le punem intr-o oala incapatoare. Adaugam apa si sucul de lamaie (puteti pune si coaja de lamaie) si punem oala la fiert,lasam sa dea un clocot dupa care stingem focul. Lasam acest sirop timp de 3-4 zile la

    1 comentariu

  • Sirop de capsuni

    Intr-un bol(cratita) punem capsunii,peste care adaugam zaharul si sucul de lamaie. Ii lasam deoparte 2-3 zile pana se topeste de tot zaharul,timp in care amestecam din cand in cand. Cand s-a topit zaharul turnam siropul in sticle sterilizate. Pastam

    3 comentarii

  • Sirop de soc

    Se pun toate ingredientele intr-un borcan mai mare, se amesteca bine si se lasa undeva la racoare dar nu la frigider. Se amesteca de doua-trei ori pe zi timp de trei patru zile pana cand s-a dizolvat complet tot zaharul, iar florile si-au lasat aroma.

    1 comentariu

  • Suc proaspat de ghimbir

    Spalam marul si indepartam casuta cu samburi si asa cu coaja il taiem in cuburi. Citricele le curatam de coaja si le feliem. Punem intr-un blender fructele, mierea, ghimbirul si apa. Mixam bine amestecul cam 2-3’, dupa care trecem printr-o sita si obtinem

    11 comentarii

  • Smoothie tricolor

    Prima culoare: 250g de afine, 2 linguri de zahar si 200ml de apa. Se amesteca totul intr-un blender si se toarna in pahar. Pentru a doua culoare am folosit fructe « galbene » pentru a avea un contrast cat mai mare, si anume 2 banane, 2 kiwi galbene

    0 comentarii

 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.