Se spala rosiile , se curata de cotorul verde din interior apoi se taie in patru si se trec prin separatorul de rosii ( masina de rosii ) . Rosiile se trec de cel putin doua ori prin acest procedeu pentru ca nu se storc bine de prima data .
Pentru a nu pierde timp , sucul rezultat din prima tura de stoarcere se pune la fiert , adaugand pe parcurs si sucul rezultat din a doua stoarcere .
Se lasa la fiert amestecandu-se din cand in cand pentru a nu se prinde . Se fierbe pana la consistenta dorita . Daca se doreste bulion , se va fierbe mai mult . Sucul de rosii este gata atunci cand nu mai face spuma deasupra , de obicei asta se intampla cand a scazut la jumatate din cantitatea initiala . Cand suntem multumiti de consistenta acestuia , pentru fiecare litru de suc rezultat se adauga cate o lingura rasa de sare , se mai da cateva clocote apoi se opreste focul .
Daca va place mai dulceag , se poate adauga si zahar , o lingurita la fiecare litru rezultat . Zaharul reduce aciditatea rosiilor .
Se toarne sucul de rosii in sticle , se inchid cu capace etans si se pun cu capul in jos in paturi tinandu-se astfel pana la racirea completa .
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii