Strudel cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Strudel cu mere

Ingrediente

  • 500 gr faina,
  • 2 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 250 mi lapte,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 6 mere,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 esenta de vanilie,
  • zahar

Mod de preparare

Drojdia+1 lingurita de zahar+1 lingurita de faina se amesteca iar treptat adaugam 100 ml lapte caldut si lasam la dospit maiaua 10 minute.

Faina+1 lingurita de sare+ drojdia dospita se amesteca dupa care treptat adaugam restul de lapte amestecat cu zaharul+ zahar vanilat+ cele 2 oua framintam iar la urma adaugam uleiul. Se lasa la crescut 30 minute.

Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe planseta o foaie iar cu latura netaioasa a unui cutit se face pe mijlocul foii un dreptunghi peste care punem rasatura de mere, iar marginile le franjuram si apoi facem ca o impletitura peste rasatura de mere, lasam la dospit inca 20 minute apoi ungem cu ou si dam la cuptor ptr 45 minute.

Va doresc POFTA BUNA si SPOR LA TREABA.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise