Spaghete cu chiftele / Spaghetti with meatballs

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Spaghete cu chiftele / Spaghetti with meatballs

Ingrediente

  • 500 gr spaghete
  • 700 gr carne tocata (mix)
  • Unt pentru prajit
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 ceapa
  • 1 ou
  • 1 lingura parmezan ras
  • Oregano
  • Busuioc
  • Chili uscat ( optional )
  • Sare
  • Piper
  • Pentru sos
  • 4 rosii sau 1 cutie rosii cubulete
  • 1 l bulion de rosii
  • Partea alba de la un praz
  • 1 ceapa rosie ( daca nu aveti folositi galbena )
  • Ulei de masline
  • 1 catel de usturoi ( optional )

Mod de preparare

Intr-un castron amestecati carnea cu jumatatea de ceapa taiata foarte marunt, oul, patrunjelul tocat, parmezanul ras, putina sare si piper. Amestecati bine si formati chiftelute.

Incingeti untul si prajiti chiftelele. Cand sunt gata le scoateti intr-un castron si repetati cu restul de carne.

Sosul:

Tocati marunt ceapa rosie si prazul si cubulete ardeiul.

Adaugati putin ulei de masline intr-o tigaie/cratita si caliti ceapa rosie cateva minute apoi adaugati prazul si ardeiul rosu pana acestea se inmoaie.

Intre timp, taiati rosiile cubulete si le adaugati in tigaie cand legumele s-au calit.

Adaugati si bulionul, chili, oregano, busuiocul si usturoiul tocat marunt.

Lasati totul sa fiarba pentru 10 minute.

Intr-o oala puneti apa cu jumatate de lingurita de sare si 2 linguri de ulei de masline si fierbeti pastele al dente ( 1 minut mai putin decat scrie pe pachet ).

Cand chiftelele sunt gata le puneti pe toate inapoi in tigaia in care le-ati prajit.

Dupa cele 10 minute de fiert turnati sosul peste chiftele ( sau chiftelele peste sos ) si lasati 5 minute sa fiarba in continuare la foc mic.

Potriviti de sare si piper.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise