Somonul spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune intr-un bol.
Somonul spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune intr-un bol; se adauga putin ulei de masline si 3-4 linguri zeama de lamaie, se maseaza bucatile de peste, se acopera si se lasa la frigider.
Conopida desfacuta buchetele, se spala cu apa rece, apoi fiecare se pune la fiert in vase diferite in apa cu sare.
In vasul cu conopida galbena, se adauga morcovul pentru culoare mai pronuntata, apoi se lasa la fiert 15-20 min.
Dupa ce se scurg, se pun in robot pe rand fiecare culoare, se adauga pentru fiecare piure cate 2 linguri smantana, 20 g unt, 2 catei de usturoi, 2 linguri parmezan ras, sare, piper, un praf de nucsoara, se proceseaza pana rezulta piureul, apoi se rastoarna in farfurii si se lasa deoparte.
La conopida mov se procedeaza la fel, iar la cea galbena se mixeaza cu morcovul impreuna.
Se pune pestele pe gratar, se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti cate 1-2 min; in acest timp se pune pe platou inelul de inox, in interior in mod egal cate 2-3 linguri de piure, la final se scoate cu atentie inelul si alaturi se pune somonul si felii de lamaie.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii