Snack de toamna

Din toate ciupercile le alegem pe cele mai frumoase si taiem din ele, pe lung.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Snack de toamna

Ingrediente

  • 1 bagheta lunga, sau 10 felii de paine
  • unt la temperatura camerei
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 de ceapa (puteti pune si praz ca-s si mai bune asa)
  • 1 catel de usturoi
  • 200 gr.ciuperci champignion
  • maghiran
  • cimbru
  • 50 gr branza de oaie
  • 1 minge de mozzarella Granarolo
  • sos Napoltan (sau in lipsa lui, ketchup)
  • verdeata (optional)

Mod de preparare

Din toate ciupercile le alegem pe cele mai frumoase si taiem din ele, pe lung, cate 10-15 feliute foarte subtiri cu tot cu piciorus. Restul le tocam marunt.

Intr-o tigaie punem la calit in ulei ciupercile, adaugam apoi usturoiul tocat marunt, prazul, ceapa cubulete, o piscatura de maghiran si la fel de mult cimbru. Lasam la calit cam 10 minute dupa care adaugam sare si piper. Cine doreste si verdeata, acum o poate adauga. Amestecam usor si, cand legumele sunt rumene, luam tigaia de pe foc.

Separat prajim in foarte putin ulei si feliutele de ciupercute, dupa care le scoatem si le punem la scurs pe un servetel de hartie.

Intindem umplutura pe cate o felie de paine. Cea de-a doua felie de paine a unui sandvis, o ungem cu unt, apoi intindem putin sos Napoletan (sau ketchup), presaram deasupra branza de oaie si mozzarella rupta bucatele.

Impreunam felia cu umplutura de ciuperci cu cea cu unt, sos (ketchup) si branza.

Deasupra fiecarui sandvis punem cate 3 feliute din ciupercile prajite separat.

Punem snack-urile gata formate intr-un sandvis maker si le lasam pana se rumenesc si se fac aurii.

Servim gustarile de toamna calde, dar la fel de bune sunt si reci.

Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise