Foile:
Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic.
Se imparte in 3 parti egale din care se intind 3 foi ce se coc pe dosul tavii in cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute.
Eu le-am intins direct pe fundul tavii,mi s-a parut mai usoara operatiunea,chiar daca s-au lipit un pic.
Dupa ce se coace foaia se despinde cu grija cat inca e calda.Cand se racesc foile devin casante.
Crema:
Laptele rece se amesteca impreuna cu faina apoi se pune la fiert la foc mic,pana se ingroasa.
Untul se topeste,dar nu de tot.Sa mai ramana bucati netopite.
Se mixeaza pana devine ca o crema,adaugam zaharul si mixam in continuare.
Cate putin se adauga in compozitia de lapte racita.Dupa omogenizare se imparte crema in 2 parti : in una se adauga vanilia si in cealalta cacaoa.
Glazura:
Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca,adaugam si esenta de rom,omogenizam si dam la rece.
Asamblarea:
Peste prima foaie se intinde crema cu cacao,se aseaza a doua foaie si se pune crema de vanilie,ultima foaie si glazura.
Se da la rece pana a doua zi.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii