Shaorma handmade

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Shaorma handmade

Ingrediente

  • Shaorma mea este 100% facuta in casa !
  • Stiu ca veti spune ca este un produs fast-food ,dar…este ultra-mega-super delicioasa.Va asigur eu !
  • O shaorma mancata odata pe luna, nu cred ca face rau si astfel papilele noastre gustative se vor bucura si ele o data cu noi.
  • Si nu e nimic prajit in grasime, totul este copt.
  • .Incercati si nu veti regreta !
  • - pentru lipia arabeasca
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 600 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • - pentru umplutura
  • 1/2 piept de curcan
  • 4 cartofi
  • 4-5 castraveciori murati
  • 1 gogosar murat
  • sare
  • piper
  • boia
  • coriandru
  • oregano
  • rozmarin
  • 4 linguri ulei
  • - pentru sos
  • 1 ou
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • 100 ml ulei
  • 2-3 catei usturoi
  • 200 ml iaurt
  • ketchup iute

Mod de preparare

Preparam pentru inceput lipiile, in masina de paine, punand in cuva ingredientele exact in ordinea ce am specificat-o mai sus. Am pus lapte in loc de apa pentru ca aluatul este mai elastic. Daca doriti, puteti framanta aluatul cu mana, apoi il lasati la dospit.

Pieptul de curcan il feliem si apoi il lasam cam o ora intr-un bait facut din sare, piper, boia, coriandru, rozmarin si oregano( eu le-am avut uscate) amestecate cu uleiul.Le lasam la rece.

Cartofii ii curatam si ii taiem felii.

Castraveciorii si gogosarul ii taiem fasii.

Dupa trecerea timpului , feliile de piept si cartofi le punem intr-o tava cu hartie de copt si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pina cand carnea si cartofii sunt bine patrunsi. La jumatatea timpului , i-am stropit cu o pompita cu ulei.

Cand aluatul de lipii este gata il scoatem din masina si il asezam pe masa de lucru presarata cu faina.

Pieptul de curcan il taiem fasii.

Din aluatul de lipii facem 12 bile pe care le lasam 10 minute pe masa sa mai dospeasca.Isi vor dubla volumul.

Luam fiecare bila si o intindem cu sucitorul pina o subtiem cam de 3-4 mm, apoi o punem pe o tigaie nonaderenta la copt, fara nici un pic de ulei.

O coacem pe ambele parti si le tinem la cald pina la coacem pe fiecare.

Preparam sosul .Din oul intreg , sare, mustar si ulei facem maioneza rapida cu mixerul vertical. Presam usturoiul si amestecam cu iaurtul. Asezonam .Eu am presat si putina coada de la usturoiul verde.

Trecem la asamblarea shaormei. Punem pe o farfurie o lipie pe care o ungem cu doua felii de sos.Adaugam feliute de piep de curcan, cartofi coptim castraveciori si gogosar.

Rulam lipia , o facem cu ketchup si o servim cat mai calda.

Pofta mare sa aveti ! Credeti-ma ca nu veti regreta....

Poze pe indelete : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/07/shaorma-handmade.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise