Reteta postata pe: 26 septembrie 2011
Ingrediente
2 oua,, 1 ceapa ,, 3 catei de usturoi,, 3 rosii,, 1 ardei gras rosu,, 1 vinata mica,, 1 lingurita rasa curry,, 1 lingurita rasa ras-el-hanout,, 3 linguri ulei de masline,, 100 ml apa,, sare,piper,dupa gust.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Intr-o tigaie anti-aderenta incingem uleiul de masline si la foc mediu gatim ceapa tocata marunt pina cind devine moale si traslucida, apoi adaugam usturoiul tocat marunt si il lasam si pe el cca 1 minut, ardeiul gras tocat cubulete, vinata fara coaja, tocata la fel si sotam totul cca 2-3 minute, dupa care adaugam si rosiile (in cazul meu cu pielita si seminte, voi puteti alege varianta fara!), le gatim cca 3 minute, amestecind din cind in cind. Asezonam cu sare si piper, adaugam si cca 100 ml de apa, aducem la fierbere si reducem la mic focul, lasind sa fiarba legumele pina cind se inmoaie bine de tot. La sfirsit spargem ouale, adaugindu-le deasupra amestecului de legume, acoperim iar cu capac si gatim in jur de 3 -5 minute, in functie de cit de tare ne place galbenusul. Mie imi place sa ramina moale si sa ma servesc din el cu lipie crocanta sau bagheta.