“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru aluat:
  • -6 pahare de faina cernuta
  • -2 pahare de iaurt( scos din timp de la frigider ca sa nu fie rece)
  • -1 pahar de ulei
  • -3 lingurite de drojdie instantanee
  • -1 lingurita de sare
  • -1/4 pahar de lapte caldut( pentru framantat sau daca folosim drojdie obisnuita)
  • Pentru amestecul de carne
  • -3 cepe de marime medie
  • -1/2 kg carne macinata( vita, oaie)
  • -1/2 pahar de ulei sau margarina
  • -1 lingurita de sare
  • -1/2 lingurita condiment” all spice”
  • -1/2 lingurita scortisoara macinata
  • -1/4 lingurita piper proaspat macinat
  • -3/4 pahar de iaurt
  • -2 linguri pasta de susan( tahini)
  • -4 rosii de marime medie
  • -2 linguri de otet
  • -1/2 pahar seminte de pin( snobar)

Mod de preparare

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute.

Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasasa se dospeasca la cald cca 1 ora.

In acest timp se pregateste carnea.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei 5 minute ; se adauga carnea, sarea si condimentele si se lasa la foc potrivit inca 10 minute.

Se scoate intr-un castron si se adauga rosiile trecute prin masina de maruntit salata si restul ingredientelor.

Se intinde o foaie de aluat de cca ½ cm grosime.

Se taie cu ajutorul unei forme cercuri de cca 8 cm diametru, care apoi se intind pana se obtine o forma ovala.

Tavile se ung cu ulei sau margarina.

Se pun in tavi placintele astfel obtinute si pe fiecare se pune cate o lingura de umplutura de carne.

Se presara cu seminte de pin( snobar).

Se mai lasa in tavi sa cresaca inca 10 minute.

Se dau la cuptorul incalzit in prealabil la 220 de grade.

Se coc cca 12-15 minute, sau pana s-au rumenit.

Se servesc calde cu iaurt.

Plusul de aluat se poate folosii la placinte cu telemea de oaie sau rulouri cu crenvursti.

Pofta buna!

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin” sunt niste placinte cu carne specific regiunii Levant( Siria,Liban,Iordania,Palestina si Irak) si care au fost introduse si in tarile Americii de Sud( Brazilia, Argentina) de imigrantii din aceste tari.

Caracteristica lor este faptul ca sunt descoperite; aspectul este asemanator unei pizze mici.

Exista multe variatii in prepararea carnii: in Liban si Siria se adauga suc de rodii sau suc de lamaie si piper alb.

Aluatul poate fi aluat simplu de paine; in Iordania aluatul se imparte in mici sfere , care apoi se inmoaie in ulei de masline si apoi se intand cu mana direct in tava unsa de asemenea cu ulei de masline.

In Palestina se intinde aluatul pe planseta, se acopera cu umplutura de carne , se ruleaza si se taie rondele , care se pun in tava unsa cu ulei; se obtin niste placinte melcisiori.

Exista in tarile arabe niste cuptoare speciale pentru coacerea acestor placinte; sunt mai mari si economisesc mult timp .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise