autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

Scoici St. Jacques cu piure de conopida, sos de hribi si oua de prepelita

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2013

Ingrediente
pentru 2 portii, 6 scoici St. Jacques congelate (le gasiti pe Sea-Way.ro), 100 gr de conpida proaspata, un cartof mic, 2 linguri de unt, 50 gr hribi congelati (sau alt tip de ciuperci), o jumatatea de ceapa mica, 2 catei de usturoi, un fir de cimbru, 100 ml smantana, 2 oua de prepelita, 50 gr de rucola, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Cu cateva ore inainte de a incepe, dezghetati scoicile. Apoi, trebuie clatite si uscate cu un servet de hartie.



Cand scoicile sunt dezghetate, puneti la fiert in apa cu sare, conopida si cartoful taiat in bucati medii. Cand incep sa fiarba, va puteti apuca de dos. Intr-o craticioara, puneti o lingura de unt si una de ulei de masline si caliti ceapa si usturoiul taiate marunt. Amestecati avannd grija sa nu se arda, iar dupa 5 minute, adaugati hribii si firul de cimbru. Cand hribii s-au prajit (dupa aproximativ 10 minute), adaugati 50 ml de smantana, sare, piper, amestecati si luati craticioara de pe foc.



Cand cartoful si conopida au fiert, scurgeti apa si adaugati o ligura de unt, 50 ml de smantana, sare si putin piper. Pasati piureul cu un blender si acoperiti oala, pentru a se pastra cald.

Imediat dupa aceea, puneti o tigaie pe foc, pentru a se incinge bine. Cand e fierbinte, adaugati o lingura de ulei. Dupa 2-3 minute, asezati usor scoicile in tigaie. Condimentati-le cu sare si piper si lasati-le 2 minute, pana prind o crusta aurie pe partea inferioara. Intorceti-le si mai lasati-le inca 2 minute pana cand se rumenesc si pe cealalta parte.

In acest moment, puteti adauga in tigaie si ouale de prepelita, fara a le lipi de scoici.



In ultimul minut de prajit scoicile, blenduiti si hribii. Daca sosul e prea gros, mai adaugati smantana.



Pe farfurie, mai asezati si cateva frunze de rucola, pe care le stropiti cu putin ulei de masline, otet balsamic si sare.



Reteta realizata de Andreea @tastebazaar.blogspot.ro cu scoici St. Jacques oferite de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici St. Jacques cu piure de conopida, sos de hribi si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Ton cu patru feluri de piper si unt aromatizat

Ton cu patru feluri de piper si unt aromatizat

Chiar daca acum nu este cea mai buna perioada sa facem gratar afara, nu este nicio problema, putem

4 voturi    1 comentariu
20 min
Retete cu peste de la bloggeri
John Dory cu sos de rosii si capere

John Dory cu sos de rosii si capere

Imi plac retetele simple si gustoase. Iar pestele este de multe ori solutia mea pentru cina. De data

5 voturi    3 comentarii
40 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru 2 portii
  • 6 scoici St. Jacques congelate (le gasiti pe Sea-Way.ro)
  • 100 gr de conpida proaspata
  • un cartof mic
  • 2 linguri de unt
  • 50 gr hribi congelati (sau alt tip de ciuperci)
  • o jumatatea de ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • un fir de cimbru
  • 100 ml smantana
  • 2 oua de prepelita
  • 50 gr de rucola
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

10 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

13 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

Hering prajit cu rosii si usturoi Hering prajit cu rosii si usturoi

Peştii se curăţă de capete şi intestine, se desfac pe jumătate într-o singură bucată şi li se scoate uşor şira spinării. Se

0 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Chiftele de cartofi cu ton Chiftele de cartofi cu ton

Cartofii fierţi se decojesc şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se amestecă cu peştele din conservă bine scurs, mărar

2 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cuiburi cu somon si chives