Sarmale in foi de vita

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
ridicata
Sarmale in foi de vita

Ingrediente

  • 500 g carne tocata;
  • 1 ceapa mare;
  • 1 cana cu orez;
  • 1 ceasca cu apa;
  • 1 ou;
  • Frunze de vita de vie oparite;
  • bulion;
  • marar si patrunjel;
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Se toaca marunt ceapa, se spala bine orezul. Acestea se amesteca bine impreuna cu morcovul ras, carnea tocata, oul, condimentele, verdeata tocata marunt si o lingura de bulion. Se adauga si o ceasca de apa, pentru a omogeniza si inmuia amestecul (fara apa, sarmalutele vor iesi mai tari). Se pune cate un pic din amestecul de carne pe fiecare frunza de vie (oparite inainte) si se ruleaza sarmaluta.

Se pune un strat subtire de ulei intr-o cratita adanca, apoi se asaza pe marginile vasului cateva frunze de vita de vie, apoi si sarmalutele de jur-imprejur, avand grija sa lasam un loc in mijloc, pe care il umplem cu 2 linguri de bulion desfacut in apa. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor. Se pun pe aragaz, la foc potrivit pana se fierb bine (aprox 1h si 30 minute).

Se servesc cu mamaliga calda.

Pofta Buna!

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise