autor:

Camelia

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Ingrediente
1 kg carne de porc+vita (amestec 60% carne porc+40% carne vita), 2 verze murate medii, 250 g pasta de tomate, 70 g orez, 2 cepe medii, 1 lingurita boia dulce, 200 g kaizer afumat, 3 linguri tocatura de ardei, sare, piper, foi de dafin, 1 lingurita patrunjel uscat sau proaspat

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

14 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale. Curatam cele 2 cepe, iar apoi le tocam marunt. Intr-un vas, punem carnea de porc. Adaugam ceapa tocata marunt, orezul, 1 lingurita de boia dulce, patrunjel, 3 linguri de tocataura de ardei (daca nu aveti puteti pune 2 linguri de pasta de tomate), sare si piper dupa gust. Amestecam bine compozitia.

Taiem cotorul celor 2 verze, iar apoi desfacem foile de varza. Le clatim sub un jet de apa. Pentru impachetat, eu folosesc 2 tehnici. Intindem o foaie de varza, taiem nervura mai groasa si punem in centrul foii cam o lingura de carne. Foile mai mari le vom taia pe jumatate. Indoim capetele, iar apoi rulam. Aranjam capetele, folosind degetul aratator. Mai puteti sa intindeti foaia de varza, puneti lingura de carne iar apoi rulati fara sa mai indoiti capetele. Introducem capetele cu degetul aratator. Tocam restul de varza ramasa si punem o parte din ea, pe fundul oalei.

Punem cateva felii de kaizer si cateva foi de dafin. Asezam toate sarmalele intr-o oala inalta. Dupa ce am pus primul strat de sarmale, mai punem varza tocata deasupra, cateva felii de kaizer si foi de dafin. Punem si al doilea strat de sarmale. Acoperim totul cu restul de varza tocata, kaizer si cateva foi de dafin. Turnam apa amestecata cu pasta de tomate, pana acoperim suprafata sarmalelelor. Punem oala la fiert, aproximatix 3 ore la foc mic. Atunci cand apa scade, completam cu apa calda.

Din cand in cand, apucam oala de margini cu un prosop si o zgaltaim usor ca sa nu se prinda. Se serveste cu mamaliguta, smantana si ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Sarmale în foi de varza acra si afumatura

Sarmale în foi de varza acra si afumatura

Cu afumatura si gatite la foc mic in cuptor ,sunt cele mai bune sarmale. Va astept la masa...fac

24 voturi    0 comentarii
4h 50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc+vita (amestec 60% carne porc+40% carne vita)
  • 2 verze murate medii
  • 250 g pasta de tomate
  • 70 g orez
  • 2 cepe medii
  • 1 lingurita boia dulce
  • 200 g kaizer afumat
  • 3 linguri tocatura de ardei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1 lingurita patrunjel uscat sau proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia
Mini cupcakes

Mini cupcakes

Topim untul. Lasam untul sa se raceasca putin. Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata Rogvaiv cu ton Salata Rogvaiv cu ton

Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece și 1 lingură de sare, cca. 30 minute

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Carnati de casa