Varza murata se spala si se stoarce bine, apoi se taie frunzele pentru sarmale.
Varza murata se spala si se stoarce bine, apoi se taie frunzele pentru sarmale, iar mijlocul se pastreaza pentru tocat.
Carnea tocata se amesteca bine cu verdeata tocata fin, cu ceapa taiata marunt, cu orezul, se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga si cimbrul si un pic de pasta de tomate, 2 -3 linguri de ulei de masline. Se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare frunza de varza, se ruleaza si se strang bine la capete (se indeasa capetele usor, cu degetul, in interiorul sarmalutei, se asaza una langa alta intr-un vas, de preferat lut sau tuci, se pune intre ele si cate o bucata de afumatura, deasupra sarmalutelor se pune un strat subtire de varza tocata (ramasa din mijlocul verzei murate), se dilueaza 2 linguri de pasta de tomate cu apa si un pic de ulei si se toarna peste sarmal cat sa le acopere putin. Se pun si 2-3 foi de dafin si se dau la cuptor, la foc domol, pana se rumenesc, cca. 45 de minute.
Se servesc calde!!
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii