Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post, la slow cooker Crock-Pot

Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post, la slow cooker Crock-Pot

Ingrediente

  • 100 ml ulei de flaorea soarelui
  • 1 ceapa mai mare sau 2 mici
  • 1 morcov de marime medie
  • 150 gr bulgur
  • 500 gr ghebe (congelate am folosit eu)
  • 1 praf de sare(nu folosim multa sare pentru ca avem varza murata sarata)
  • Piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 lingura cimbru uscat
  • Varza murata

Mod de preparare

Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se pun intr-o strecuratoare.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea fina. Se caleste impreuna cu ceapa 2-3 minute. Ghebele se storc intre palme de surplusul de apa si se maruntesc la robot. Se adauga in tigaie peste ceapa si morcov. Asezonam cu sare, piper si cimbru, adaugam bulgurul clatit in 2-3 ape si scurs. Amestecam compozitia si o lasam sa se raceasca pana pregatim varza.

Pregatiti-va cu 2-3 verze murate pentru a alege foile mai mici si mai frumoase. Daca varza este prea acra, clatiti de 2-3 ori cu apa rece. Se taie cotoarele de la fiecare foaie de varza si astfel se pot folosi la impachetat sarmalele. Se infasoara sarmalele cat mai strans astfel incat umplutura sa fie bine inchisa.

Pentru fierbere am ales un slow cooker Crock-Pot Pe fundul vasului se pune putina varza tocat fin si o crenguta de cimbru uscat. Se asaza sarmalele una langa alta, iar deasupra se asaza inca un strat de varza. Mie nu mi-a mai ramas varza asa ca nu am pus. Se pune apa fierbinte peste sarmale cat sa le acopere. E bine de stiut si sa nu va mire la final cand o sa vedeti ca o sa aveti o cantitate destul de mare de apa ramasa. La sarmalele cu bulgur nu se intampla la fel ca si la cele cu orez. Bulgurul nu retine la fel de multa apa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise