Sarmale cu carne de porc si vitel in foi de varza dulce

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa
Sarmale cu carne de porc si vitel in foi de varza dulce

Ingrediente

  • 300 g carne porc tocata
  • 300 g carne de vitel tocata
  • 200 g sorici
  • 3 cepe
  • 3-4 linguri de marar tocat
  • 4-5 linguri orez
  • pasta de tomate sau suc de rosii
  • 4-5 rosii
  • sare,piper,condimente(cimbru,tarhon)
  • piper boabe,3-4 foi de dafin,o crenguta busuioc,o crenguta cimbru
  • bors
  • 1-2 buc varza proaspata (eu am folosit foi de varza congelate)

Mod de preparare

Varza dulce se spala,se opareste pana se inmoaie in apa cu putina sare si bors(nu trebuie sa se inmoaie prea tare).

Se folosesc intregi sau pe jumatate in functie de marimea foilor de varza.

Eu am scos foile de varza de la congelator,le-am lasat la dezghetat,dupa care am trecut la formarea sarmalelor

Carnea se amesteca cu condimente, sare, piper, marar , ceapa tocata,orezul spalat foarte bine si curatat de impuritati.Se toarna putin ulei si putina apa minerala

pentru a deveni mai pufoasa compozitia.

Se aseaza carnea pe marginea foii,apoi se intoarce un capat al frunzei peste carne si se ruleaza pana la celalalt capat,marginile frunzei de la capete se introduce in interiorul sarmalei.

Foile ramase se toaca marunt si se folosesc pentru a se aseza un strat pe fundul cratitei ,peste care se aseaza sarmale,sorici,din nou sarmale si tot asa in straturi suprapuse,ultimul strat fiind de varza tocata.Deasupra se pun boabe de piper,foi de dafin,o crenguta de cimbru,o crenguta busuioc,felii de rosii,pasta de tomate sau suc de rosii dupa gust (personal imi place zeama mai rosie), putina apa fiarta si bors in functie de gust si preferinta.Se lasa sa fiarba la foc mic,iar cand sunt fierte pe jumatate se vor introduce la cuptor pana fierb si se rumenesc foarte bine.Daca sarmalele scad prea mult se mai completeaza cu putina apa fiarta si bors.

Se servesc cu mamaliguta ,ardei iute sau depinde de zona si cu smantana…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise